Σύνδεσμοι (στόμια) LPG στην Ευρώπη.

Σύνδεσμοι (στόμια) LPG στην Ευρώπη.

Αν ταξιδεύετε στο εξωτερικό και χρησιμοποιήτε υγραέριο για κίνηση ή στον θάλαμο,καλό είναι να έχετε μαζί σαςτους κατάλληλους προσαρμοστήρες,γιατί δεν είναι σίγουρο ότι θα τους έχει το πρατήριο.

Σύνδεσμοι σε κάθε χώρα.

Χώρασύνδεσμος
Αλβανία Dish
Αλγερία Dish
ΑυστραλίαACME
Αυστρία Dish / ACME
Λευκορωσία Dish
Βέλγιο ACME
Βοσνία Dish
Βουλγαρία Dish
Κανδάς ACME
Χιλή ACME
ΚροατίαDish
Τσεχία Dish
Δανία Dish / baionetta
Εσθονία Dish
Γαλλία Dish
ΓερμανίαACME
Ελλάς Dish
Ουγγαρία Dish
Ινδία Dish
ΙρλανδίαACME
ΙταλίαDish
Κόσοβο Dish
Λεττονία Dish
Λιχτενστάϊν ACME
Λιθουανία Dish
Λουξεμβούργο ACME
ΜάλταDish
ΜολδαβίαDish
Μαυροβούνιο Dish
Ολλανδία baionetta
Νέα Ζηλανδία baionetta
Βόρεια ΜακεδονίαDish
Νορβηγίαbaionetta / Dish
Πωλονία Dish
ΠορτογαλλίαEuroconnettore
Ρουμανία Dish
Ρωσία Dish
San Marino Dish
Σερβία Dish
Σλοβακία Dish
ΣλοβενίαDish
Ισπανία baionetta / Euroconnettore
Σουηδία Dish
Ελβετία ACME / Dish
ΤουρκίαDish
Ουκρανία Dish
Ηνωμένο βασίλειο ACME / baionetta
USA ACME

Προσοχή
Δεδομένου ότι κάθε σύνδεσμος σε μια γραμμή καυσίμου έχει τον κίνδυνο διαρροής, η οποία αυξάνεται με τον αριθμό των αφαιρούμενων εξαρτημάτων στη σύνδεση καυσίμου. Επομένως, συνιστάται προσοχή κατά τον ανεφοδιασμό με αντάπτορες.

Καθώς η ευρωπαϊκή αγορά εξακολουθεί να έχει πολλές διαφορετικές συνδέσεις, τα αυτοκίνητα με υγραέριο (ακόμη και αυτά που πωλούνται έτοιμα από τους ίδιους κατασκευαστές) συχνά δεν έχουν μόνιμα εγκατεστημένο το βύσμα και βασίζονται στην τοποθέτηση και την αφαίρεση του συνδετήρα με κάθε γέμισμα. Ειδικά με προφίλ σύνδεσης όπως μπαγιονέτ και ACME, όπου οι δυνάμεις περιστροφής προκαλούνται από τη σύνδεση με το ακροφύσιο, πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε να μην αποσυνδεθεί κατά λάθος ο προσαρμογέας ή ο σύνδεσμος με το ίδιο το ακροφύσιο.

Η χρήση πολλαπλών προσαρμογέων σε σειρά θεωρείται μη ασφαλής!

ΟΙ διάφοροι τύποι

Ευρωσύνδεση /Euronozzle/Ευρω-στόμιο

Επίσης μερικές φορές αναφέρεται ως Euronozzle, αυτό το προφίλ αναπτύχθηκε με γνώμονα τις ελάχιστες εκπομπές, την ασφάλεια και την ευκολία χρήσης και τυποποιήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 από τη βιομηχανία φυσικού αερίου για να αντικαταστήσει τα υπάρχοντα περιγράμματα σε όλη την Ευρώπη. Ο στιβαρός σχεδιασμός εξασφαλίζει ανώτερη ποιότητα σύνδεσης, ελαχιστοποιούνται οι ελάχιστοι κίνδυνοι διαρροών και οι εκπομπές καυσίμων. Η ομαλή λειτουργία με το ένα χέρι παρέχει μια σύγχρονη εμπειρία ανεφοδιασμού για τον πελάτη της Autogas, πολύ καλύτερη από οποιονδήποτε άλλο συνδυασμό σύνδεσης ακροφυσίων που διατίθεται στον κόσμο για το Autogas, και επίσης σημαντικά καλύτερη και καθαρότερη από τα υγρά καύσιμα.

Ο Euroconnector εισήχθη στην Ισπανία με μεγάλη επιτυχία και αυτή τη στιγμή εισάγεται στο κινητό πιάτο των Ηνωμένων Πολιτειών, τις συνδέσεις ACME.

Πορτογαλία, Ισπανία

Υποδοχή ACME


Μια εικόνα του προσαρμογέα ACME για πλήρωση υγραερίου
Επίσης γνωστό ως: ACME Thread, ACME Adapter, ACME Nozzle

Αυτός ο σύνδεσμος έχει μια θηλή στην οποία βιδώνεται η αντλία καυσίμου πριν τραβηχτεί η σκανδάλη για να σφραγιστεί πριν από τη μεταφορά καυσίμου.

Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Καναδάς, Χιλή, Γερμανία, Ιρλανδία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Σύνδεσμος μπαγιονέτ / Baionetta


Μια εικόνα του προσαρμογέα Bayonet για πλήρωση αυτοαερίου
Επίσης γνωστό ως: Ολλανδική μπαγιονέτα, προσαρμογέας μπαγιονέτ, ακροφύσιο μπαγιονέτ

Αυτός ο σύνδεσμος δημιουργεί μια στεγανή σφράγιση αερίου με μια κίνηση ώθησης και συστροφής.

Δανία, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο

Σύνδεσμος Dish


Μια εικόνα του προσαρμογέα πιάτων για πλήρωση αυτοαερίου


Επίσης γνωστό ως: Ιταλικός προσαρμογέας, προσάρτημα DISH, ιταλικό “πιάτο”/ προσαρμογέας πιάτων / ακροφύσιο πιάτων

Το πλέον κοινό που έχουμε και στην Ελλάδα.

Μια ερμητική σύνδεση μεταξύ της αντλίας αερίου και του συνδετήρα πραγματοποιείται μέσω τριών άγκιστρων ασφάλισης που στερεώνονται στην άκρη του προσαρμογέα πιέζοντας το μοχλό του ακροφυσίου της αντλίας. Ο μοχλός του ακροφυσίου της αντλίας στερεώνεται με μια κόκκινη ασφάλεια και το υγραέριο αντλείται πατώντας το κουμπί στην αντλία βενζίνης.

Αλβανία, Αλγερία, Αυστρία, Λευκορωσία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Γαλλία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ινδία, Ιταλία, Κόσοβο, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Νορβηγία, Πολωνία , Ρουμανία, Ρωσία, Άγιος Μαρίνος, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Ελβετία, Τουρκία, Ουκρανία

Συνδυασμοί προσαρμογέων


Η χρήση πολλών προσαρμογέων σε σειρά αυξάνει τον αριθμό των αρθρώσεων αυξάνοντας εκθετικά τον κίνδυνο διαρροών και θεωρείται επικίνδυνη πρακτική. Για αυτοκίνητα με αποσπώμενο βύσμα, ειδικά εκείνα που ταξιδεύουν τακτικά εκτός συνόρων, μια ποικιλία διαφορετικών βυσμάτων ειδικά για το αυτοκίνητό σας, που ταιριάζουν με το νήμα στη σταθερή σύνδεση στο αμάξωμα, είναι η μόνη ασφαλής λύση και η χρήση προσαρμογέων θα πρέπει να απορριφθεί εντελώς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.