ΠΟΔΗΛΑΤΟ- ΚΑΜΠΕΡ

ΠΟΔΗΛΑΤΟ- ΚΑΜΠΕΡ

Ο   Bernhard Sobotta επινόησε και δημιούργησε το Cercle, ένα ευρηματικό πρωτότυπο ποδήλατο με πολυλειτουργικό κυκλικό πλαίσιο που παρέχει χώρο για προσωπικές δραστηριότητες κατασκήνωσης. Αυτό περιλαμβάνει κάθισμα, μαγείρεμα, εργασία, ξεκούραση και ύπνο μετά από μια μέρα ποδηλασίας. Ο κύκλος έχει χώρο για ένα πτυσσόμενο μονό κρεβάτι ή μια καρέκλα πολυθρόνα. Επιπλέον, μια σκηνή μπορεί να τοποθετηθεί γύρω από τον κύκλο για πλήρη προστασία. Όταν έρθει η ώρα να  φύγετε, ο κύκλος γίνεται και πάλι ένα ποδήλατο που παρέχει επιπλέον αποθήκευση.

Το Cercle  είναι σαν ένα παράθυρο στον κόσμο με διαφορετικό τρόπο.

 

 

Για τη διατριβή του στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών FH Joanneum στην Αυστρία, ο φοιτητής βιομηχανικού σχεδιασμού Bernhard Sobotta ξεκίνησε με μια φαινομενικά απλή ερώτηση. Και η ερώτηση ήταν: “Είναι δυνατόν να διανυκτερεύσεις με ποδήλατο;”. Η δημιουργία που προέκυψε είναι το ποδήλατο Cercle. Μια απίστευτη ιδέα για ποδήλατο camper.

Το Cercle είναι ένα πρωτότυπο ποδήλατο που προσφέρει  ένα πλαισίου, το οποίο ενσωματώνει μια δομή με κρεβάτι, καρέκλα και τραπέζι. Με αυτό το ποδήλατο μπορείτε να ταξιδέψετε, να φάτε και να κοιμηθείτε. Ποδήλατο camper! Απλώς ανοίγοντας το πλαίσιο του κρεβατιού, οποιοδήποτε κατάλληλο μέρος μπορεί να γίνει κάμπινγκ, ανεξάρτητα από τις συνθήκες του εδάφους. Το ρυθμιζόμενο ύψος τραπέζι και το πλαίσιο του κρεβατιού που μετατρέπονται σε καρέκλα παρέχουν έναν φορητό χώρο εργασίας. 

Ο Sobotta,   πήρε τον Cercle   σε δοκιμαστική βόλτα μεγάλης εμβέλειας. Κάλυψε σχεδόν 1000 χιλιόμετρα. Για τις περιόδους του ταξιδιού όπου έπρεπε να μεταφέρουν το ποδήλατο σε τρένο ή λεωφορείο, πάντα έβρισκαν κάπου έναν ελεύθερο χώρο, παρά το γεγονός ότι το μήκος της μοτοσυκλέτας camper ήταν  πέρα από το σύνηθες.

Όταν ταξιδεύω, δεν θέλω απλώς να προχωρήσω. Στο τέλος της βόλτας, στο τέλος της ημέρας, πού μπορώ να καθίσω, να χαλαρώσω και να φάω ένα σνακ; Και πού βάζω τη σόμπα για να μην πέσει; Πού μπορώ να βρω ένα μέρος για τη σκηνή που είναι αρκετά επίπεδο, καθαρό και ίσως ακόμη και στεγνό; Αφήνω τα πανί μου έξω ή προτιμώ να τα πάω στη σκηνή μου για να είναι ασφαλή;

 

Οι επόμενες προκλήσεις του ποδήλατου camper
Κατά τη διάρκεια του μακρού δοκιμαστικού ταξιδιού, ο Sobotta διαπίστωσε ότι «Η εμπειρία του χρήστη στη λειτουργία κάμπινγκ είναι πολύ καλή. Το πολυλειτουργικό πλαίσιο του κρεβατιού-καρέκλας-κρεβατιού-τραπεζιού, το οποίο ονομάζουμε CampingCompanion, μπορεί να ανοίξει γρήγορα. Κάθεσαι καλά, το τραπέζι είναι αρκετά σταθερό, μπορείς να κοιμηθείς χαλαρός και ζυγίζει μόλις 3,5 κιλά ».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.