ΑL-KO ΑΑΑ: ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΦΡΕΝΩΝ

ΑL-KO ΑΑΑ: ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΦΡΕΝΩΝ

Αυτόματη ρύθμιση φρένων για όλα τα τροχόσπιτα, παλιά και νέα. 

Ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση με το καινούριο AL-KO Automatic Adjustment (AAA) Premium Break για τροχόσπιτα και τρέιλερ. Ένα μεγάλο βήμα μπροστά, αφού πάνω απ’όλα μπορούμε να έχουμε τα φρένα μας σε ιδανική κατάσταση πάντα ρυθμισμένα έτσι ώστε στο φρενάρισμα να μην “τραβάει” ένας από τους δυο τροχούς ή να είναι περισσότερα ή λιγότερο φρεναριστός από τον άλλον.

Θυμίζουμε ότι τα φρένα με τα μπούρο θα πρέπει να ρυθμίζονται συχνά (το διάκενο των σιαγόνων) έτσι ώστε το φρέναρισμα να είναι σωστό και όχι μονόπατο. Για το σκοπό αυτό ο μηχανικός με το κατάλληλο εργαλείο σηκώνει τον τροχό, τον περιστρέφει και τον ρυθμίζει ώστε να έχει πάντα το ιδανικό διάκενο. Τώρα πια, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και ειδικά για τα φρένα των συρρόμενων οχημάτων τα οποία δεν λειτουργούν υδραυλικά αλλά έχουν το γνωστό σύστημα που λειτουργεί κλιμακωτά με βάση την πίεση που θα δεχτεί ο ρύμος κατά το φρενάρισμα του έλκοντος οχήματος.

Το σύστημα θα είναι διαθέσιμο από τον Γενάρη του 2014 και για άξονες κατάλληλους για φορτία από 1000 εώς 1500 κιλά. Ένα πρακτικό παράδειγμα της χρησιμότητας του είναι το εξής: Ας υποθέσουμε ότι ένα οικογενειακό αυτοκίνητο έλκει ένα τροχόσπιτο μεγίίστου φορτίου 1500 κιλά με ταχύτητα 100 χλμ την ώρα. Σε περίπτωση φρεναρίσματος θα χρειαστούν 79 μέτρα για να σταματήσουν με φρένα που δεν είναι σωστά ρυθμισμένα. Όταν τα φρένα είναι καλά ρυθμισμένα τότε η απόσταση μειώνεται στα 74 μέτρα. Παράλληλα βελτιώνεται και η άνεση στο οδήγημα διότι δεν θα υπάρχει αυτό το κλιμακωτό φρενάρισμα (τα συνεχή χτυπήματα) που συναντάμε όταν τα φρένα του τροχόσπιτου έχουν υπερβολικό διάκενο στις σιαγόνες τους. Επιπλέον θα ξεχάσουμε τις επισκέψεις στο συνεργείο για τη ρύθμιση ακόμα και η πρώτη που πρέπει να γίνει στα χίλια χλμ.

Το νεο σύστημα κάθε φορά που πατάμε το φρένο και ενεργοποιείται το φρένο της ρεμούλκας αυτόματα ρυθμίζεται και όταν επανέρχεται μένει στη σωστή θέση χωρίς να χρειάζεται να ρυθμιστεί χειροκίνητα η βίδα του διάκενου. Έτσι τα φρένα είναι πάντα ρυθμιζμένα καθόλη τη διάρκεια της ζωή του ή καλύτερα καθόλη τη διάρκεια της ζωής των θερμουί.

Κατά τη διαδικασία της οπισθοπορίας η λειτουργεία της αυτορύθμισης απομονώνεται για να μην μπλοκάρουν τα φρένα. Πάντως το σύστημα δεν στερείται και της χειροκίνητης ρύθμισης μια και ο μηχανισμός ρύθμισης έχει πλέον τροποποιηθεί αλλά εξακολουθεί να έχει την ίδια λειτουργία.

Χάρις στο σύστημα AL-KO με φρένα βιδωτά τα εξειδικευμένα συνεργεία μπορούν να τοποθετήσουν το AL-KO AAA Premium Brake στα φρένα με το after market kit. Επίσης τα φρένα της σειράς 2051 μπορούν επίσης να εξοπλιστούν με το καινούριο σύστημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.