Plakette -περιβαλλοντική ετικέτα

Plakette -περιβαλλοντική ετικέτα

Περιβαλλοντική ετικέτα για κυκλοφορία στις Ευρωπαϊκές χώρες.

Κείμενα και φωτογραφίες Γιώργος Κούκος


Όλο και περισσότερες χώρες καθιερώνουν την εφαρμογή της περιβαλλοντικής ετικέτας για την κυκλοφορία στα αστικά κέντρα.

Πρόκειται για ένα αυτοκόλητο σήμα που επικολείται στον μπροστινό ανεμοθώρακα του οχήματος,διαφορετικού χρώματος ανάλογα με τους ρύπους,

δηλαδή την κατηγορία EURO του κάθε κινητήρα.

Αν λοιπόν έχετε σκοπό να επισκευτείτε και να σταθμεύσετε στο κέντρο μιας Ευρωπαικής πόλης,πρέπει απαραιτήτως να έχετε εκ των προτέρων προ-

μηθευτεί το κατάλληλο σήμα,διαφορετικά σας περιμένουν βαριά πρόστιμα.

Θα πρέπει να στείλετε πριν ξεκινήσετε το ταξίδι,τα στοιχεία από την άδεια κυκλοφορίας που σας ζητούν,από την ιστοσελίδα κάθε χώρας να πληρώσετε

ένα μικρό ποσό και θα σας αποσταλεί το σήμα .

Γερμανία -Plakette

 

 

 

 

 

Μόνο η πράσινη περιβαλλοντική ετικέτα   θα εγγυάται πλέον την πρόσβαση στις γερμανικές περιβαλλοντικές ζώνες σε όλα τα οχήματα!
Την 01/03/2007, η περιβαλλοντικήετικέτα των λεπτών σωματιδίων εισήχθη στη Γερμανία. Αυτή η ετικέτα είναι υποχρεωτική για όλα τα αυτοκίνητα, λεωφορεία και φορτηγά που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση σε μια περιβαλλοντική ζώνη, ανεξάρτητα από το καύσιμο και τη μέγιστη επιτρεπόμενη μάζα. Τα ελαφρά οχήματα εξαιρούνται από την υποχρέωση.

Το περιβαλλοντικό σήμα των λεπτών σωματιδίων (που αναφέρεται ως «Feinstaub-Plakette στο νομοθετικό κείμενο) είναι διαθέσιμο σε 3 χρώματα ανάλογα με την κατηγορία EURO. Η σφραγίδα δείχνει την πινακίδα του οχήματος και είναι εφοδιασμένο με μια σφραγίδα καταχώρισης που υποδεικνύει το γραφείο που έχει κυκλοφόρησε.
Για να προσδιοριστεί ποιο σήμα κατατεθέν λαμβάνει έναν τύπο οχήματος με τις εκπομπές του, ο κωδικός ονοματολογίας του τύπου οχήματος χρησιμοποιείται για τα οχήματα που είναι νηολογημένα στη Γερμανία και το έτος κατασκευής και την κατηγορία EURO για όσους είναι εγγεγραμμένοι στο εξωτερικό. Όλα βρίσκονται σε έναν πίνακα ταξινόμησης.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι, από το 2018, το πράσινο περιβαλλοντικό σήμα θα επιτρέψει πλέον απεριόριστη πρόσβαση σε κάθε πόλη και δήμο της Γερμανίας, καθώς επιβάλλονται περιοχές με απαγόρευση της κυκλοφορίας για το πετρέλαιο, μπλε ή περιβαλλοντικές ζώνες. Δεδομένου ότι οι περιοχές αυτές δεν θα είναι πάντοτε έγκυρες, αλλά θα ποικίλλουν ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, θα πρέπει να συμβουλευτείτε σε πραγματικό χρόνο μέσω της εφαρμογής Πράσινες Ζώνες την κατάσταση σχετικά με τους περιορισμούς κυκλοφορίας για το πράσινο ή το μπλε σημείο.


 

 

 

https://www.umwelt-plakette.de/en.html

 

 

 

Οι κίτρινες και οι κόκκινες δεν έχου πλέον καμμία ισχύ.Αντίθετα κάποιες μεγάλες πόλεις,που θα βρείτε και στον κατωτέρω ιστότοπο,απαιτούν για τα πετρελαιοκίνητα την νέα μπλέ πλακέτα.

 

https://www.blaue-plakette.de/en/blue-environment-zones-in-germany.html

 

 

 

 

 

 

 

 

Εδώ θα βρείτε τον χάρτη με τις πόλεις και τα ιστορικά τους κέντρα,που απαιτούν πράσινη πλακέτα για είσοδο και στάθμευση.

https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1oZ-rsVQNCQXyEMgc5M63RTMXUiE&hl=en_US&ll=48.52947295885279%2C10.109130141492983&z=10

 

Τα ηλεκτρικά έχουν αυτό το σήμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αυτά είναι τα σήματα που οριοθετούν τις ζώνες απαγόρευσης (δακτύλιος)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Προσοχή

Αν το αγοράσετε από κατάστημα της TUV κοστίζει 6€

Αν το παραγγείλετε στην σελίδα της σας έρχεται με 15€


 

 

Γαλία-Crit’Air

 

 

Η γαλλική σήμανση Crit’Air (λεπτή σκόνη και οξείδιο του αζώτου) είναι υποχρεωτική από τις 01/07/2016 στις περιοχές περιορισμένης κυκλοφορίας στη Γαλλία.

Πληροφορίες σχετικά με τη γαλλική ετικέτα Crit’Air διατίθενται εδώ σε 9 γλώσσες.

Η αγορά μπορεί να γίνει εδώ σε 10 γλώσσες.


Προσοχή


Η ανωτέρω σελίδα είναι εμπορική και το χρεώνει πολύ ακριβά.Μπορείτε να το αγοράσετε από την επίσημη κρατική ιστοσελίδα για μόνο 5€

https://www.certificat-air.gouv.fr/en/


 

 

 

 

 

Δέστε εδώ τις περιοχές που υπάρχουν περιορισμοί:https://umap.openstreetmap.fr/de/map/frankreichalle_147000?scaleControl=false&miniMap=false&scrollWheelZoom=true&zoomControl=true&allowEdit=false&moreControl=false&searchControl=null&tilelayersControl=null&embedControl=null&onLoadPanel=undefined&captionBar=false#6/49.110/3.472

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βέλγιο -Sticker belge

Η αυτοκόλλητη ετικέτα του Βελγίου είναι διαθέσιμη σε τρία διαφορετικά χρώματα και παρέχει μια επισκόπηση των οχημάτων και των κατηγοριών EURO (με ή χωρίς εισιτήριο στο LEZ) που επιτρέπεται να κυκλοφορούν σε διάφορες περιβαλλοντικές ζώνες και πόλεις σε μια δεδομένη χρονική περίοδο.

Infohttps: //www.lez-belgium.be/it.html σχετικά με την αυτοκόλλητη ετικέτα μητρώου που είναι διαθέσιμη εδώ σε 9 γλώσσες.

Δυνατότητα παραγγελίας διατίθεται εδώ σε 10 γλώσσες.

 

 

 

 

 

 

Αυστρία-Umwelt-Pickerl.at

 

Η αυστριακή περιβαλλοντική σφραγίδα (αυτοκόλλητο καυσαερίων) είναι υποχρεωτική για ορισμένα οχήματα σε ορισμένες περιοχές της Αυστρίας και της Βιέννης.

Για πληροφορίες σχετικά με την αυστριακή περιβαλλοντική σφραγίδα σε 9 γλώσσες κάντε κλικ εδώ.

Κάντε κλικ εδώ για παραγγελία σε 10 γλώσσες.

 

 

 

 

Δανία-EcoSticker

 

Το οικολογικό σήμα της Δανίας είναι υποχρεωτικό για την πρόσβαση σε περιοχές προστασίας του περιβάλλοντος σε τέσσερις περιοχές της Δανίας.

Για πληροφορίες σχετικά με το οικολογικό σήμα της Δανίας σε 9 γλώσσες, κάντε κλικ εδώ.

Κάντε κλικ εδώ για παραγγελία σε 10 γλώσσες.

 

 

 

 

 Έρχεται και η Τσεχία

Καί η τσεχία έχει ανακοινώσει την εφαρμογή του μέτρου για το 2018/2019

 

 

 

 

Να δώ πως θα βλέπουμε μετά,αν τα κολήσουμε όλα αυτά και τις βινιέτες.

2 comments on “Plakette -περιβαλλοντική ετικέτα
  1. Ο/Η kukosg λέει:

    Ναι όλα τα οχήματα.Τα μηχανάκια σας όχι.

  2. Ο/Η Diamantino λέει:

    Τα camper είναι υποχρεωμένα να έχουν ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.