PARMA 2016

PARMA 2016

SALONE DEL CAMPER 2016 PARMA

Κείμενα και φωτογραφίες Γιώργος Κούκος


Φέτος τα μέτρα ασφαλείας,ήταν άλλου επιππέδου.Δυστυχώς θα πρέπει να τα συνηθίσουμε.

 

Μια πρόχειρη αναφορά στα πιο σημαντικά νέα.

PLA-Rapido.Και η τελευταία ανεξάρτητη ιταλική εταιρεία,πουλήθηκε σε ξένα γκρούπ. Η πιο νέα εταιρεία κατασκευής αυτοκινούμενων της Ιταλίας,και η μόνη που είχε απομείνει σε Ιταλικά χέρια,το δημιούργημα του Pier Luiggi Alinari,απορροφήθηκε από το γκρούπ  Rapido.

 

 

Η RIMOR στην σειρά Katamarano αντικατέστησε το Ford Transit με το Renault Master μπροστινής κίνησης

 

ARCA

Αυξάνεται ο αριθμός των κατασκευαστών που εγκαταλείπουν το ξύλο στην δομή των “πάνελ σάντουιτς”για τα πιο σύγχρονα υλικά,από συνθετικές ρητίνες,που δεν υποφέρουν από την υγρασία.Μετά την ROLLER TE AM τώρα και η ARCA προτείνει την δική της λύση.

Πλαινά 43 χλτ,οροφή 32 χλτ,πάτωμα 54 χλτ,ενώ για τα ενιαία διπλό πάτωμα με το κάτω στα 24 χλτ.Κάλυψη οροφής από υαλοβάμβακα ενώ τα πλαινά από ¨αλουμίνιο”

Νεροχύτες και κουζίνα από συνθετικά τύπου “κόριαν”

Η ΗΟΒΒΥ προτείνει ένα νέο ψυγείο πάνω από την κουζίνα

ADRIA

Η μεγάλη καινοτομία στα (Ευρωπαίκά) αυτοκινούμενα με πτυσόμενη ουρά

ADRIA Compact SLS με 6 μέτρα μήκοςμπορεί και με την επέκτεση,σε στάση,να προσφέρει δύο μονά κρεββάτια στην ουρά.

 

Η κρεββατοκάμαρα του ADRIA Compact SLS σε ανάπτυξη

Η ΑDRIA προτείνει την CITROEN για τα βαν της

 

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΜΠΕΡ

 Ιστορικά οχήματα.Ένα “τιγράκι” της ΟΜ πάνω και ένα ΦΙΑΤ 238 κάτω.

ETRUSCO  Μια νέα μάρκα της HYMER ειδικά για τις αγορές του νότου.

   

Το μοναδικό CHAUSSON Welcome 611 με 4 θέσεις αυτοκινητιστικού τύπου και 4….πόρτες!

  

Στη μέση οι πολυθρόνες των επιβατών,και πάνω τους ένα ανακλινόμενο διπλό κρεββάτι.

  Στην ουρά ένα σαλόνι και πάλι πάνω του,ένα δεύτερο ανακλινόμενο διπλό κρεββάτι       

Άλλο ένα μοναδικό κάμπερ το Welcome 630 της CHAUSSON με 2 διαμήκη μονά ανακλινόμενα κρεββάτια οροφής,που συνθέτουν ένα διπλό.Στην ουρά όλες οι λειτουργείες και μια τεράστια αποθήκη με πρόσβαση και από τις τρείς πλευρές.

  

       

 

Η σπουδαία καινοτομία από την HYMER.B-DL 534   ενιαίο με πλήρη κρεββατοκάμαρα εμπρός και σαλονι σε σχήμα U πίσω.

Κατεβαίνει το κλασικό διπλό κρεββάτι στον χώρο του οδηγού,και μπορεί να επεκταθεί εκατέρωθεν,σχηματίζοντας 2 μονά.Η κρεββατοκάμαρα συμπληρόνεται από το μπάνιο και την ντουλάπα,Απομονώνεται δε από τον υπόλοιπο χώρο με πόρτα.

Στην ουρά ένα μεγάλο σαλόνι σε σχήμα πέταλου.

 

Ψυγείο ντουλάπι της Isoterm στα τροχόσπιτα της Caravelle

  

 

Ittineo

 

Πολλές έξυπνες λύσεις για τα μπάνια από δάφορες εταιρείες,με ανακλινόμενους νιπτήρες,συρόμενες λεκάνες και μετασχηματιζόμενες ντουζιέρες,ειδικά στα βανάκια,λόγω περιορισμένου χώρου.

Font Vendome

  

 

 

   

Malibu

   

Knaus Boxlife 540 MK με πτυσόμενο ανακλινόμενο κρεββάτι,πάνω από το σαλόνι.

    

Knaus Travelino 400 QL

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΩΝ

Με την παρουσίαση του ορίστικού Travelino 400 QL η Knaus βάζει τις βάσεις για την μελοντική κατασκευή του τροχόσπιτου.Όλα νέα σε αυτό το ρυμουλκούμενο που με μια σειρά από καινοτομίες προσφέρει ένα όχημα 400 εκ.(519 εκ.με τον ρύμο) και πλάτους 215 εκ. με καθαρό βάρος μόλις 600 κιλά !!! Κάτι που του επιτρέπει να μείνει μέσα στο όριο των 750 κιλών συνολικής μάζας.

  

Ξεκινάμε από το σασί σε σχήμα V ελαφρωμένο μια και δεν φέρνει πια όλο το βάρος,το οποίο πλέον μοιράζεται στο αυτοφερόμενο πλαίσιο !!! Πρόκειται για ένα φέροντα σκελετό από πλαστικό μεγάλης αντοχής,με στοιχεία συγκολημένα μεταξύ τους με τεχνολογία υπερήχων.Η δομή συμπληρώνεται από τα γνωστά πάνελ σάντουίτς,για τα πλαίνά και την οροφή.

    

Και η επανάσταση συνεχίζεται και στο εσωτερικό,με τα έπιπλα να είναι πλέον κατασκευασμένα από διογκωμένο πολυπροπυλένιο,υλικό ελαφρη και ανθεκτικό,που επιτρέπει τη δραστική μείωση του βάρους.

 

  

 

 ΑΞΕΣΟΥΑΡ

Γιά όποιον δεν μπορεί να στερηθεί την υγιεινή στο λουτρό

 

 

 

Ηλεκτρικά κλαπέτα και πολτοποιητές καθιερώνονται πλέον σαν απαραίτητα για αυτούς πουδυσκολεύονται να μεταφέρουν την βαριά κασέτα ή ταξιδεύουν σε προορισμούς που δεν προσφέρονται για “πολιτισμένο” άδειασμα.Επιπλέον κάμερες για να βρίσκετε την “τρύπα” του σιφωνιού για το άδειασμα.

 

 

   

Ένα ρυμουλκό για μεταφορά μοτοσυκλέτας,που δεν χρειάζεται ικανότητες “νταλικιέρη” στο παρκάρισμα,μια και γίνεται ένα σώμα ώς προς τον διαμήκη άξονα του οχήματος,και το δύσκολο έργο αναλαμβάνου οι περιστρεφόμενοι (πίβοτ) τροχοί.Με αυτόν τον τρόπο ξεπερνάτε και το πρόβλημα του ορίου των 3.500 κιλών.ειδικά για όποιον ταξιδεύει στην κεντρική Ευρώπη,όπου το ζύγισμα είναι πλέον φόβος και τρόμος για τους καμπερίστες.

    

ZEUS 100

Κυψέλλη καυσίμου (επιλογή ανάμεσα σε υγραέριο,πετρέλαιο ακόμη και βενζίνη) που θερμαίνει έναν ημιαγωγό,ενώ ο έταιρος ψύχεται από υγρό,παράγοντας ηλεκτρική ενέργεια κατ’επιλογή από 12,2 έως 13,8 βόλτ φορτίζοντας έτσι τις μπαταρίες.Η μονάδα ελέχου μπορεί να συνδεθεί και με τα φωτοβολταίκά,επεμβαίνοντας,όταν αυτά δεν επαρκούν.

Αθόρυβο,όπως το ψυγείο,με καύσιμο που ήδη υπάρχει στο όχημα,παράγει ενέργεια 100wh καταναλώνοντας1,3 κιλά υγραερίου ή 1,5 λίτρα πετρελαίου για 1000w.Επιπλέον μπορεί να παράγει θερμική ενέργεια από 2 έως 4 kw.Μπορεί να λειτουργεί και από απόσταση και με εφαρμογές  ΙΟS/Androit για την κατάσταση των συσωρευτών

Διαστάσεις 45χ25χ23 εκ. Βάρος 12κιλά για αέριο και 13,5 για πετρέλαιο.

 

 

Η νέα μόδα τα στενά και ψηλά ψυγεία.

Ακολουθεί το επόμενο μέρος με τα λοιπά νέα μοντέλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.