Κυκλοφορία στην Ιταλία

Κυκλοφορία στην Ιταλία

Απαγορεύσεις κυκλοφορίας παλαιών οχημάτων στην Ιταλία.

Οι απαγορεύσεις παλαιών οχημάτων,δηλαδή Euro 0,1,2,3,και 4 στην Ιταλία είναι ένας μεγάλος γρίφος για τους τουρίστες.Ακόμη και για τους ίδιους τους Ιταλούς,πόσο μάλον για τους ξένους,μια και οι απαγορευτικές πινακίδες είναι μόνο στα Ιταλικά.Αυτό που καθιστά τα πράγματα απελπιστικά,είναι το γεγονός ότι κάθε δήμος , κάθε νομάρχης και κάθε περιφεριέρχης ορίζει τους δικούς του κανόνες.

 

Σε γενικές γραμμές η απαγορευμένες περιοχές καθορίζονται από ένα απαγορευτικό σήμα με την ένδειξη ZTL (Zona Traffico Limitato) που ορίζει το ωράριο της απαγόρευσης και τις κατηγορίες των οχημάτων που αφορά.Συνήθως είναι οι εργάσιμες ημέρες από Δευτέρα έως και την Παρασκευή από τις 07:00 έως τις 19:30.

 

 

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι στις περισσότερες περιοχές εξαιρούνται τα οχήματα που μεταφέρουν 3 και περισσότερους επιβάτες.

Επίσης εξαιρούνται :
οι αυτοκινητόδρομοι A (Αutostrada) οι δρόμοι ταχείας κυκλοφορίας,


οι εθνικοί SS(Strada Statale)  
και οι δρόμοι που τις συνδέουν.

Εξαιρούνται επίσης τα ιστορικά οχήματα,που φέρουν πιστοποιητικό της Fédération Internationale des Véhicules Ancines (FIVA) καθώς και τα υγραεριοκίνητα.

Πριν λοιπόν ταξιδέψετε στην Ιταλία,καλό είναι να ενημερωθείτε περί απαγορεύσεων γιατί αλλάζουν συνέχεια (προς το χειρότερο)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.