ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΕΝΝΗ μέρος III Flohmarkt

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΕΝΝΗ μέρος III Flohmarkt

Κείμενο και φωτογραφίες Γιώργος Κούκος

 

 

Flohmarkt am Naschmarkt

Η αγορά του ψύλλου.

 


 

Η αγορά ψύλλων στο Naschmarkt της Βιέννης είναι ήδη θεσμός. Εδώ,   πωλητές προσφέρουν τα προϊόντα τους κάθε Σάββατο από τις 6:30 π.μ. έως τις 18:00 μ.μ. Εδώ, οι ιδιώτες έχουν επίσης δικό τους περίπτερο δίπλα σε επαγγελματιες. Ως εκ τούτου, η προσφορά είναι εξίσου ευρεία: παράλληλα με τις πολύτιμες αντίκες μπορείτε επίσης να βρείτε πολλά περίεργα, kitsch και διασκεδαστικά αντικείμενα. Ένα must για τους φανατικούς που αναζητούν ευκαιρίες αλλά και για όποιον θέλει να ζήσει την ατμόσφαιρα  της αγοράς των ψύλλων.

 

 

 

 

 

Αν ψάχνετε για πιο αυθεντικά πράγματα για να αγοράσετε και είστε κουρασμένοι από την τυπική εμπειρία αγορών στο εμπορικό κέντρο, επισκεφθείτε τη μεγαλύτερη αγορά ψύλλων στη Βιέννη στο Naschmarkt  ! Αυτή η αγορά είναι η αγαπημένη βολτα για τους Βιεννέζους και ένα από τα αγαπημένα χόμπι για αυτούς. Χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται την αγορά και συνήθως συνδυάζονται με μια αγορά στο κοντινό Naschmarkt. Είναι επίσης ευκαιρία για πολλούς τουρίστες να βιώσουν μια αυθεντική κίνηση της ζωής στις αγορές και να πάρουν   ένα   μοναδικό σουβενίρ. Είναι σημαντικό να φτάσετε νωρίς το πρωί  γιατί  τα πιο πολύτιμα πράγματα αγοράζονται από τους  παλαιοπώλες, οι οποίοι  τα πουλουν στα ακριβά τους καταστήματα. Η υπαίθρια αγορά είναι επίσης ιδανικό μέρος για μια ξεχωριστή φωτογράφηση, επειδή βρίσκεται μπροστά σε πολλά κτίρια με όμορφες προσόψεις.

Για τους επισκέπτες είναι ως επί το πλείστον ένα   παζάρι   ελπίζοντας να βρούν κάτι πολύ περιζήτητο.   . Λόγω του μεγέθους της, της μεγαλύτερης υπαίθριας αγοράς της Βιέννης, υπάρχει μεγάλη ευκαιρία για τους συλλέκτες και τους κυνηγούς των επιχειρήσεων να βρουν κάτι. Εδώ θα βρείτε μεταχειρισμένα αγαθά, αντίκες και σπάνια αντικείμενα, παλαιά βιβλία και αρχεία, εικόνες, πλάκες, κοσμήματα, υφάσματα, παιχνίδια και μικρά έπιπλα – καλά διατηρημένα κομμάτια, αλλά και πραγματικά ή σχεδόν πραγματικά σκουπίδια.

Η αγορά ψύλλων έχει παραδοσιακά ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 1977 στο μεγάλο πάρκινγκ δίπλα στη διάσημη αγορά Naschmarkt στη Βιέννη. Ήταν στην πλατεία Am Hof, αλλά αυτή η περιοχή σύντομα έγινε πολύ μικρή για όσους ενδιαφέρονται για μεταχειρισμένα αγαθά και φτηνές αρχαιότητες. Η υπαίθρια αγορά βρίσκεται κοντά στον ποταμό Wien, μεταξύ της 4ης και 5ης περιοχής της Βιέννης και εξυπερετείται από το μετρό U4 Kettenbrückengasse. Η υπαίθρια αγορά πραγματοποιείται κάθε Σάββατο από τις 6:30 π.μ. έως τις 6:00 μ.μ., ακόμη και σε κακές καιρικές συνθήκες.

 

Περίπου 500 πωλητές μπορούν να βρεθούν στην αγορά, μερικοί από αυτούς μόνιμοι για δεκαετίες και αλλοι απλά προσωρινοί που πωλούν τα παλιά τους πράγματα, όπως παλιά νομίσματα και μετάλλια, βιβλία, κάρτες, φωτογραφίες, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, παπούτσια, CDs , Ταινίες VHS,βινύλια, παιχνίδια, όργανα κλπ. Όλοι μπορούν να πουλήσουν τα προϊόντα τους στην αγορά, αλλά αν θέλετε μόνιμο πόστο, η αναμονή είναι περίπου 2 χρόνια. Ωστόσο, η επίσκεψη είναι διαθέσιμη για όλους, μην διστάσετε να δοκιμάσετε αυτή την πλευρά της Βιέννης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Θα γίνουν και άλλα άρθρα με μεγάλα παζάρια μεγάλων πόλεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.