F.I.C.M.

 

Το κείμενο εστάλει από τον  

Θανάση  Τόλη 

Μέλος Δ.Σ. ΕΛΑΤ                                                                                                                                          Administrator C.A.  F.I.C.M.        

 

 

F.I.C.M. = Διεθνής Ομοσπονδία Λεσχών Αυτοκινούμενων                                                           Τι είναι? πως λειτουργεί ? τι προσφέρουμε ? τι κερδίζουμε .

 

Η F.I.C.Μ. είναι ένας  Οργανισμός με μέλη τις λέσχες ή Ομοσπονδίες αυτοκινούμενων των Ευρωπαϊκών κρατών. Έχει έδρα την Γαλλία και επίσημη γλώσσα την Γαλλική και εφεδρικά μόνο την Αγγλική. Μέλη της μέχρι σήμερα : 1) Ελλάδα 2) Γαλλία 3) Ιταλία 4) Ισπανία 5) Πορτογαλία 6) Ελβετία 7) Βέλγιο 8) Λουξεμβούργο 9) Γερμανία 10) Ηνωμένο Βασίλειο. Σε διαπραγματεύσεις με Αυστρία και Τουρκία.

Διοικείται από 3 όργανα

 1. Την 4μελή εκτελεστική επιτροπή, αποτελούμενη από Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Γ.Γραμματέα και Ταμία.
 2. Το Δ. Συμβούλιο το οποίο αποτελείται από 7 μέλη. Τα μέλη εκλέγονται μετά από πρόταση του ΔΣ της λέσχης τους, έγκριση από το Δ.Σ της F.I.C.Μ. και τέλος μετά από ψηφοφορία και απόλυτη πλειοψηφία στη Γ.Συνέλευση της F.I.C.Μ.
 3. Την Γενική Συνέλευση, το ανώτατο όργανο στην οποία συμμετέχουν όλες οι λέσχες ή Ομοσπονδίες-μέλη με εκπροσώπους τους.

Τα μέλη του ΔΣ ΔΕΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΙ για τα έξοδα μετακίνησής τους με απόφαση της Γ.Σ. από τον Μάιο του 2016 παρά μόνον η 4μελής εκτελεστική επιτροπή.

Πως λειτουργεί

Η Γενική συνέλευση της F.I.C.Μ. συνέρχεται (πριν ήταν 2 ) μία φορά τον χρόνο, στην πόλη που διοργανώνει την Πανευρωπαϊκή συνάντηση και μία τον Οκτώβρη μέσω Skype το Δ.Σ. μόνο.

Πριν την Γ. Συνέλευση συνεδριάζει με τον ίδιο τρόπο το Διοικητικό Συμβούλιο της F.I.C.Μ. Αν οι ανάγκες το απαιτούν το Δ.Σ. συνεδριάζει και την επόμενη μέρα. Όλες οι αποφάσεις παίρνονται με την πλειοψηφία των παρόντων πλην ειδικών περιπτώσεων (πχ διαγραφή μέλους Δ.Σ. ή Γ.Σ. όπου απαιτούνται  τα 2/3 των μελών. Οι συνεδριάσεις γίνονται στην Γαλλική γλώσσα. (οι διερμηνείς καταργήθηκαν και οι μεταφράσεις γίνονται από δίγλωσσα μέλη του Δ.Σ. ή της Γ.Σ)

Πως γίνεται η εκλογή των μελών του Δ.Σ. της F.I.C.Μ.

Η λέσχη που επιθυμεί να ορίσει ένα μέλος της για το ΔΣ της F.I.C.Μ. υποβάλλει αίτηση υποψηφιότητας με mail στον πρόεδρο και τον ΓΓ της F.I.C.Μ. την οποία ακολουθεί ‘’Πλήρες βιογραφικό σημείωμα ‘’ του υποψήφιου. Στη συνέχεια ακολουθεί ταχυδρομικά επιστολή στους ίδιους αποδέκτες. Το βιογραφικό πρέπει να περιέχει, σπουδές, ομιλούμενες  γλώσσες (υποχρεωτική η Γαλλική, επιθυμητή και η Αγγλική, οικ. κατάσταση, εμπειρία συμμετοχής σε ΔΣ, συλλόγους κλπ)                                                                                                                                                   Τα μέλη του Δ.Σ. της F.I.C.Μ. εκλέγονται για 3 χρόνια, η θητεία τους ανανεώνεται με αυτό-πρόταση του μέλους  και ψηφοφορία στην Γ.Σ. της F.I.C.Μ. χωρίς να χρειάζεται νέα πρόταση από το  Δ.Σ. της λέσχης του. Τα μέλη παύουν να είναι μέλη, αν παραιτηθούν ή αν υποπέσουν σε ηθικό ή ποινικό αδίκημα οπότε αποφασίζει η Γ.Σ. της F.I.C.Μ. με μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των 2/3 των μελών.

Τι μας στοιχίζει η συμμετοχή μας στην F.I.C.Μ.

Κάθε λέσχη ή Ομοσπονδία καταβάλλει ετήσια συνδρομή ανάλογα με τον αριθμό των μελών της. Η ΕΛΑΤ καταβάλλει 140€ ετησίως. Επίσης καταβάλλει το ατμοπλοϊκό εισιτήριο και την συμμετοχή στην EURO CC ( πανευρωπαϊκή συνάντηση). Δεν πληρώνονται, καύσιμα, διόδια, διανυκτερεύσεις,

Τι μας προσφέρει η συμμετοχή μας στην F.I.C.Μ.

Η Ελλάδα σαν μέλος της Ευρώπης δεν επιτρέπεται να λείπει από καμία ευρωπαϊκή Ομοσπονδία πολύ μάλλον όταν άλλα κράτη δίνουν ή έδωσαν αγώνα να μπουν (Πορτογαλία).

Είναι κομμάτι της Ελληνικής περηφάνιας να κυματίζει η σημαία μα ανάμεσα σε άλλες 10, αντί να απουσιάζει, είναι κομμάτι της Ελληνικής περηφάνιας  όταν μπαίνοντας στην τελική λήξης στην Τουρνέ του Βελγίου να σείεται η αίθουσα από τους ήχους της μουσικής του Ζορμπά.

Και πάμε στα πιο πρακτικά. Είναι 3 χρόνια τώρα σε εξέλιξη μία τεράστια προσπάθεια για Πανευρωπαϊκή ασφάλεια οδικής βοήθειας των μελών της. Οι κάτοχοι καρτών της Ομοσπονδίας έχουν εκπτώσεις σε πολλά μεγαλοκαταστήματα της Ευρώπης, ιδιαίτερα προϊόντων Κάμπινγκ και Κάμπερ.

Το τελευταίο και σπουδαιότερο. Η F.I.C.Μ. αναθέτοντας στις λέσχες-μέλη της την οργάνωση των Πανευρωπαϊκών συναντήσεων δίνει την ευκαιρία να εισρεύσει στο ταμείο της ένα σημαντικό ποσό το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως από τα μέλη της για εκδρομές, ταξίδια αγορά εξοπλισμού της λέσχης και άλλα πολλά. Η συνάντηση στην Leon της Ισπανίας απέδωσε καθαρά κέρδη 55.000€, στην Avignon της Γαλλίας 40.000€, στην Carrara της Ιταλίας 3 μήνες πριν την έναρξη έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των …400 Κάμπερς και των 200 επεκτάσεων και υπολογίζουν καθαρά κέρδη άνω των 45.000€. Να γιατί χρειαζόμαστε την F.I.C.Μ.

Η Αθήνα οργάνωσε την καλύτερη και την πλουσιότερη συνάντηση στα 42 χρόνια ζωής της Ομοσπονδίας. Παρά τις αντίξοες χρονικά συγκυρίες (capital controls, φόβος αδυναμίας χρήσης των πιστωτικών καρτών, ή ανάληψης μετρητών από τα ΑΤΜ) κατάφερε να συγκεντρώσει 155 Κάμπερς και παρά το γεγονός ότι τα μέλη της συμμετείχαν δωρεάν (σε απολύτως καμία λέσχη της Ευρώπης συμβαίνει αυτό και όλα τα μέλη πληρώνουν κανονικά όπως και οι ξένοι) η οργάνωση της Αθήνας άφησε κέρδη και αυτών επωφελούμεθα για να αγοράζουμε συσκευές και εξοπλισμό για την λέσχη μας και να απολαμβάνουμε την ευρωστία του Ταμείου μας.

Πριν λοιπόν ψηφίζουμε απερίσκεπτα στις Γ.Σ. την αποχώρηση από την Διεθνή Ομοσπονδία είναι χρήσιμο να ερωτάμε και να ενημερωνόμαστε για τις ωφέλειες της.

Θανάσης Τόλης

Μέλος Δ.Σ. ΕΛΑΤ                                                                                                                                          Administrator C.AF.I.C.M.                                                                                                                     athanasetolis@gmail.com

 

11 comments on “F.I.C.M.
 1. Ο/Η Θανάσης Τόλης λέει:

  Αυτά είναι στημένα κείμενα γεμάτα ανακρίβειες ανάξια απάντησης. Είμαι εχθρός των μονολόγων. Όποιος αγαπά τον διάλογο είχε την ευκαιρία στην Γενική μας Συνέλευση. Αυτά εδώ είναι απελπισμένες προσπάθειες πνιγμένων. Γνωρίζω ότι ούτε κι αυτό θα δημοσιεύσεις αλλά πιστεύω ότι στην Θήβα θα τα λύσουμε αυτά τα θέματα. Χαιρετισμούς στην αμεροληψία.

  • Ο/Η kukosg λέει:

   Υπάρχει κειμενό σου που δεν έχω δημοσιεύσει;

   • Ο/Η Θανάσης Τόλης λέει:

    Ναι Γιώργο, όταν την απάντηση μου σε αισχρές κατηγορίες τις δημοσιεύεις σε άλλο χώρο απ αυτόν που έγιναν τότε είναι σαν να μην τις δημοσίευσες. Και κάτι ακόμη που ισως σε αφορά άμεσα. Στην κυρία όπως θα διαπίστωσες δεν απαντώ διότι από την στιγμή που στις αισχρότητες θίγονται παιδιά (παιδιά με διδακτορικά και λαμπρές καριέρες και όχι άχρηστοι τεμπέληδες που ζουν από ελεημοσύνες γονέων) τότε η απάντηση θα δωθεί από την δικαιοσύνη και υπεύθυνος δεν είναι μόνο αυτός που τα γράφει αλλά και αυτός που τα δημοσιεύει….

    • Ο/Η kukosg λέει:

     Σε παρακαλώ Θανάση,γιατί δεν μου λές απλά ποιό κειμενό σου πρέπει να δημοσιεύσω και που; Τα έχω δημοσιεύσει όλα εκεί που εσύ τα εσχολίασες και επιπλέον και σε δεύτερο σχετικό νήμα.Τα εσχολίασες στο νήμα με τίτλο “F.I.C.M.” και επιπλέον τα δημοσίευσα και στο νήμα με τίτλο “ΕΛΑΤ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 2019” .Ακριβώς όπου και όλα τα άλλα που μου έστειλαν.Τα δημοσίευσα αυτούσια με όλες τις κατηγορίες και προς εμέ και σε τρίτους.Έκανα και κοινοποιήσεις στην σελίδα του fb και στο camperists. Στην σελίδα της ΕΛΑΤ δεν μου επιτρέπονται κοινοποιήσεις.Πού αλλού θέλεις να το αναρτήσω; Πες το απλά και καθαρά.

     • Ο/Η Θανάσης Τόλης λέει:

      Γιώργο σ’αυτό το επίπεδο και αυτόν τον χώρο δεν θα επανέλθω άλλο. Η υπόθεση έχει δρομολογηθεί. Επειδή ομως με ρωτάς επιτακτικά σου απαντώ.
      Ενώ δημοσιεύθηκαν ΟΛΕΣ οι απαντήσεις,
      τα σχόλια, εκατοντάδες ανακρίβειες στους Camperists, την δική μου τοποθέτηση στις 17/2 10:58 ΔΕΝ την δημοσίευσες αντ’ αυτού αρκείσαι να γράψεις “Υπάρχει και απάντηση του Θ. Τόλη σε ερωτήματα που έχουν διατυπωθεί στο άρθρο και ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΟΎΝ ΕΔΩ” !!!!!! Θα τα βρείτε στα σχόλια του άρθρου κλπ….. Και ερωτώ γιατί??? όταν σπίλωναν αξιοπρέπειες, οικογένειες, πρόσωπα ακόμη και παιδιά δεν σε είδα να ευαισθητοποιήσαι και να τα λογοκρίνεις αλλά με τις καταχωρήσεις σου τα μετέφερες σε δημόσια έκθεση και διασυρμό. Αυτά και ΔΕΝ θα επανέλθω σε οιαδήποτε πρόκληση.

      • Ο/Η Θανάσης Τόλης λέει:

       Ξέχασα να σου πω ότι ακόμη κι αν αποσύρθηκαν αναρτήσεις κακήν-κακώς προλάβαμε για μαρτυρία να το κοινοποιήσουμε στον Πρόεδρο του ΔΣ και στα ιδρυτικά στελέχη της ΕΛΑΤ.

 2. Ο/Η kukosg λέει:

  Ο/Η Athanase 17 Φεβρουαρίου 2019 στις 10:58 (Διόρθωση)
  Γιώργο, θα δώσω άμεση απάντηση σε όλες τις απορίες σου. Όμως πριν θα ήθελα κι εγώ να σου εκφράσω τις δικές μου.
  Εγώ σου έστειλα (όπως έκανα και με τον επίσημο χώρο της λέσχης μας) ένα πληροφοριακό κείμενο για το τι είναι και πως λειτουργεί η Ομοσπονδία (στα πλαίσια μίας Πανευρωπαϊκής κίνησης ενημέρωσης των μελών της FICM). Εσύ θεώρησες σωστό να μην θέσεις τις απορίες σου στον φυσικό μας χώρο το site της λέσχης μας αλλά να το αναδημοσιεύσεις (χωρίς την άδειά μου) σε μία κλειστή ομάδα του facebook στους Camperists της οποίας ομάδας διαχειρίστρια είναι η πρώην Πρόεδρος της λέσχης μας και η οποία ως λάτρης του μονολόγου με έχει αποκλείσει από την ομάδα ώστε να προβάλλονται οι ανακρίβειές της χωρίς αντίλογο. Αυτό εσύ το θεωρείς σωστή ,αντικειμενική ενημέρωση ??? Ο ποιητής είπε : ‘’Η απελπισία είναι το τελευταίο σκαλοπάτι της γελοιότητας’’
  Τώρα στις απορίες σου.
  1. H θέση μου στην FICM είναι αυτό με το οποίο υπογράφω. Administrator=Διαχειριστής= Μέλος του ΔΣ της FICM.
  2. Απήντησα ήδη στην δεύτερη απορία σου.
  3. Για την Κατερίνα Κρητικού ζητήθηκε από τον Πρόεδρο της FICM να υποβληθεί υποψηφιότητα για Μέλος του ΔΣ με το mail του της 11/12/2018 – 09.48.
  4. Το γράφω καθαρά στην δημοσίευσή μου ότι το ΔΣ είναι 7μελές. Η εκτελεστική Επιτροπή είναι 4μελής. (άρθρο 6 του καταστατικού της FICM)
  Τέλος επειδή στις απορίες σου τέθηκαν ως συνήθως σχόλια από άτομα εμπαθή, αμαθή και άσχετα με τον χώρο στηριζόμενα και πάλι στο ότι ως αποκλεισμένος δεν θα μπορέσω να απαντήσω, εγώ απαντώ με δύο mail που απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας της FICM Daniel COLLOMBET . Ένα προς τον Πρόεδρο της ΕΛΑΤ και ένα προσωπικά προς εμένα (χωρίς να αναφέρω και την συντριπτική απάντηση της Γενικής μας Συνέλευσης) . Αυτά τα 2 mail δίνουν αποστομωτική απάντηση στο ποιος μπορεί και έχει την εξουσιοδότηση να με αποσύρει από την FICM. Όλες οι υπόλοιπες προσπάθειες και ερμηνείες είναι απλά ανοησίες.
  Εδώ οι αποδείξεις
  Mail του Γ.Γ. της FICM προς τον Πρόεδρο της ΕΛΑΤ
  Αγαπητέ Πρόεδρε της ΕΛΑΤ,
  Σας ευχαριστώ για αυτές τις πληροφορίες.
  Αλλά γνωρίζετε ότι σύμφωνα με το καταστατικό της FICM, ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της FICM εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση. Αυτή η εντολή μπορεί να τερματιστεί μόνο από το ΔΣ της FICM ή από ίδιο τον ενδιαφερόμενο.
  Ελπίζω να σας γνωρίσω στη Marina di Carrara.
  Με εκτίμηση,

  Daniel COLLOMBET F.I.C.M.- aisbl Ταμίας και Γενικός Γραμματέας tresorier@ficm-aisbl.eu http://www.ficm-aisbl.eu

  Mail του Γ.Γ. της FICM προς το μέλος του ΔΣ της FICM Θανάση ΤΟΛΗ

  Μπράβο Θανάση και συγχαρητήρια που θα βρίσκεσαι μαζί μας στο ΔΣ της FICM.
  Εν πάσει περιπτώσει η πρώην Πρόεδρός σου δεν μπορούσε να καταγγείλει την εκλογή σου ως διαχειριστή της FICM απ’ την στιγμή που εκλέχτηκες από το ΔΣ της FICM.
  Φιλικά
  Daniel COLLOMBET F.I.C.M. – aisbl
  Ταμίας και Γενικός Γραμματέας
  https://www.motorhomeclub.gr/forum1/genika/1036-%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%80%CE%BF%CE%BD%CE%B4%CE%AF%CE%B1
  Ελπίζω ότι από δεοντολογική συνέπεια θα δημοσιεύσεις και αυτήν μου την απάντηση εκεί που δημοσίευσες και την προηγούμενη, στο Camper-Troxospito αλλά και στην ομάδα Camperists

 3. Ο/Η Σίσσυ Χριστοδουλάκη λέει:

  FICM Τι είναι – πως λειτουργεί – τι προσφέρει – τι κερδίζουμε

  Καταρχήν να τονίσω ότι πάντα πίστευα και πιστεύω ότι είναι καλό γενικώς να συμμετέχουμε σε Ευρωπαϊκά όργανα και οργανώσεις. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε παραστάσεις και γνώση των καλών πρακτικών άλλων χωρών. Και τίποτα πρακτικό να μην αποκομίζουμε, μόνο και μόνο το γεγονός ότι έχουμε ένα παράθυρο ανοιχτό στην λοιπή Ευρώπη και βλέπουμε τι γίνεται εκεί, είναι σημαντικό για μας. Εφόσον βεβαίως μπορούμε να πληρώνουμε το σχετικό αντίτιμο γιατί τίποτα δεν είναι δωρεάν στη ζωή, και εφόσον βεβαίως ο/η αντιπρόσωπός μας, μας μεταφέρει αυτές τις καλές πρακτικές.

  Τούτων λεχθέντων, απαντάω σε διάφορα σημεία του άρθρου του πρώην Γεν. Γραμματέα της ΕΛΑΤ.

  Πως γίνεται η εκλογή των μελών του Δ.Σ.
  Τα μέλη του Δ.Σ. εκλέγονται για τρία χρόνια. ΑΛΛΑ, η θητεία τους διαρκεί για όσο καιρό υπάρχει η διαπίστευσή τους από την οργάνωση προέλευσής τους. Με άλλα λόγια, δεν μπορεί κάποιος να μείνει στο Δ.Σ. της FICM για τρία χρόνια αυτοδικαίως, μόνο και μόνο επειδή εξελέγη κάποτε, όπως ο συν.Τόλης, ο οποίος εκτοξεύτηκε σε αυτή τη θέση λόγω της μεγάλης επιτυχίας του Ελληνικού EuroCC. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα της οργάνωσης από την οποία προέρχεται να τον αποσύρει, καταργήσει, ανακαλέσει για τους δικούς της λόγους. Αυτό δα έλειπε τα μέλη του Δ.Σ. της FICM να είναι εκεί επειδή έτσι θέλουν, και η οργάνωσή τους να μην μπορεί να κάνει τίποτα (όπως ισχυρίστηκε ο συν.Τόλης παρασύροντας την Γεν.Συνέλευση, με την ανοχή βεβαίως κάποιων για τους δικούς τους λόγους. Αλλά ας μην επανερχόμαστε).

  Ο σχετικός Εσωτερικός Κανονισμός της FICM για το Δ.Σ. αναφέρει σε ακριβή μετάφραση: “ Τα καθήκοντα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, οι οποίοι είναι όλοι εθελοντές εκπνέουν με τον θάνατο, την παραίτηση, τον αποκλεισμό από τα καθήκοντά του/της ή την προσωρινή αναστολή των καθηκόντων τους, την ανάκλησή τους (σ.τ.μ. από την οργάνωση προέλευσης) την λήξη της θητείας τους, ή την εξαφάνιση της οργάνωσης στην οποία είναι μέλη.” Και στα Αγγλικά : “The duties of the administrators, all volunteers whatsoever, expire by death, resignation, disqualification or put under temporary administration, revocation, expiration of the term, disappearance of the entity they are affiliated to.”
  Τι μας προσφέρει πρακτικά η συμμετοχή μας στην FICM

  1. “Η τεράστια προσπάθεια για Πανευρωπαϊκή οδική ασφάλεια” που αναφέρει ο συν.Τόλης δεν έχει αναφερθεί πουθενά από την FICM. Καμία σχετική πληροφορία δεν αναφέρεται σε επίσημα έγγραφά της ή στον ιστότοπό της. Ας μας δώσει καμιά παραπάνω πληροφορία ο συν.Τόλης να μάθουμε και εμείς.
  2. Όσον αφορά στις “εκπτώσεις σε πολλά πολυκαταστήματα της Ευρώπης” με την επίδειξη της κάρτας της FICM, να πω μόνο, ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναφέρονται στον επίσημο ιστότοπο της FICM στην διεύθυνση https://www.ficm-aisbl.eu/wp-content/uploads/2018/11/Partenaire-Carte.pdf τα “πολλά πολυκαταστήματα” είναι 5 στην Γαλλία, 1 στο Λουξεμβούργο, και 20 στην Πορτογαλία. Δώρον άδωρον δηλαδή επί του παρόντος. Μπορεί να γίνουν περισσότερα βέβαια στο μέλλον, αλλά μέχρι τότε ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι.

  Και “το σπουδαιότερο ” σε σχέση με την διοργάνωση των Πανευρωπαϊκών Συγκεντρώσεων. Δεν έχω ακούσει κανέναν πιο ακραία κυνικό και αμοραλιστικό ισχυρισμό, από το ότι η διοργάνωση της Πανευρωπαϊκής Συγκέντρωσης γίνεται “για να δώσει την ευκαιρία να εισρεύσει στο ταμείο της φιλοξενούσας οργάνωσης ένα σημαντικό ποσό”. Οι Πανευρωπαϊκές συγκεντρώσεις γίνονται για να πάνε οι άνθρωποι σε μια άλλη χώρα, και να την γνωρίσουν σε βάθος με την βοήθεια των φιλοξενούντων φίλων τους. Γίνονται για να έρθουν σε επαφή τα μέλη μεταξύ τους, να γνωριστούν και να γιορτάσουν μαζί την ζωή με το αυτοκινούμενο. Και αυτοί που συμμετέχουν, πληρώνουν τα ωραία τους λεφτά για να έχουν αντίστοιχες υπηρεσίες, όχι για να ενισχύσουν την φιλοξενούσα οργάνωση. Και οι εθελοντές μας, στην δική μας Πανευρωπαϊκή, είχαν το όραμα και την καλή προαίρεση να βοηθήσουν την χώρα τους να αναδειχτεί, να διαφημιστεί, να γίνει καλλίτερη από άλλους Ευρωπαίους , να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες τους. Όχι να τους μαδήσουν.

  Και δεν προκύπτει πάντα οικονομικό όφελος για την φιλοξενούσα οργάνωση, σύμφωνα με συζητήσεις μου με την προηγούμενη Πρόεδρο της FICM. Και δεν ξέρω από πού αντλεί τις πληροφορίες περί του τεράστιου οικονομικού οφέλους της διοργάνωσης στην Leon, στην Avignon και πιθανολογεί και στην Carrara (που δεν έχει γίνει ακόμη) ο συν.Τόλης ή αν είναι προσωπικές του εκτιμήσεις.

  Αλλά όπως και νάχει, την FICM δεν την χρειαζόμαστε για να βγάλουμε λεφτά. Δεν ξεκινάμε τόσο κυνικά μια τέτοια σχέση. Αν προκύψει, ως παράπλευρη ωφέλεια, έχει καλώς. Αυτή είναι η βασική ιδεολογία, των οργανώσεων που διοργανώνουν τα EuroCC, και αυτή ήταν και η δική μας το 2016. Να τονίσω το γνωστό, ότι το οικονομικό όφελος που προέκυψε για την ΕΛΑΤ από την Πανευρωπαϊκή Συγκέντρωση του 2016, βγήκε από τις αιματηρές οικονομίες που γίνανε, από την προσωπική εργασία, από τον ενδελεχή έλεγχο όλων των εξόδων από την υποφαινόμενη (περήφανη) μέγαιρα, και από την σκληρή δουλειά των εθελοντών.

  Και τέλος, όσον αφορά στον ισχυρισμό “ότι τα μέλη (που παίρνουν μέρος στις συγκεντρώσεις ως εθελοντές) πληρώνουν κανονικά όπως και οι ξένοι”, αυτό μας δα μας, έλειπε οι εθελοντές του Ελληνικού EuroCC στον Πειραιά, το Ναύπλιο, την Πάτρα και την Ολυμπία, που έδωσαν τον καλλίτερο εαυτό τους, που τσακίστηκαν κυριολεκτικά για να είναι καλή η διοργάνωση, και δούλεψαν αφιλοκερδώς νυχθημερόν, να πλήρωναν για να λάβουν μέρος, για να είναι εθελοντές, όπως μας λέει ο συν. Τόλης.

  Αυτό μας έλειπε να πλήρωναν κιόλας, η Ρούλα που μετέφραζε από τα Αγγλικά στα Γαλλικά (γιατί έγραφα απευθείας στα Αγγλικά) όλα τα κείμενα στο σάιτ του EuroCC τα βράδια αφού κοίμιζε τα παιδιά της, ο Αντρέας και ο Στέλιος που βοηθούσαν τεχνικά αφιλοκερδώς όσους είχαν κάποιο πρόβλημα, ο Γιώργος (ένας από τους πολλούς Γιώργους) που τσακίζονταν να βοηθήσουν τους εισερχόμενους να βρουν την θέση τους στο πάρκινγκ, η Τασία που έφτιαχνε συνεχώς λίστες για το πάρκινγκ, τα τραπέζια, τα πούλμαν, τις ξεναγήσεις κατά γλώσσα και ανάλογα με την πληρωμή του καθενός (αν και έθεσε βέτο στην παρουσία δημοσιογράφων στο EuroCC και χάσαμε την χρυσή ευκαιρία να γίνει γνωστή η ΕΛΑΤ, η δουλειά της και το αυτοκινούμενο Πανελληνίως) , ο Φάνης που έφερε το επαγγελματικό του αυτοκίνητο για να κρεμάσει τις σημαίες, ο Γαβρίλης που μετέφερε μόνος του με το φορτηγό του 500 κιλά βοήθειας για τους πρόσφυγες που έφεραν οι συμμετέχοντες, ο Γιάννης που άπλωνε καλώδια για μέρες, και πάρα πολλοί άλλοι (που δεν τους ξεχνάμε, αλλά δεν είναι του παρόντος). Ωραία άποψη έχει ο πρώην Γεν.Γραμματέας για τον εθελοντισμό. Εθελοντές-λαμόγια που πληρώνονται έχω δει. Εθελοντές που πληρώνουν για να είναι εθελοντές, δεν έχω ξανακούσει. Βέβαια υπήρξαν και άλλοι στο EuroCC που λάκισαν, γιατί φοβήθηκαν ίσως ότι μια ενδεχόμενη αποτυχία θα μείωνε το προφίλ τους και δεν χάρηκαν και πολύ την επιτυχία του. Και άλλοι και άλλες που μας έφεραν σε δύσκολη θέση με τον Ελληναρισμό τους. Αλλά ας τα ξεχάσουμε όλα αυτά και ας σταθούμε στα θετικά του EuroCC και της FICM.

  Διαπιστώνω στο άρθρο του συν. Τόλη και μία εμμονή στον αναληθή ισχυρισμό ότι τα Γαλλικά είναι “η επίσημη γλώσσα της FICM και τα Αγγλικά είναι εφεδρικά μόνο”. Διαψεύδεται ο πρώην Γεν.Γραμματέας από το Καταστατικό της Διεθνούς Ομοσπονδίας Λεσχών Αυτοκινουμένων , άρθρο 9, παράγραφος β (το οποίο μπορεί να βρει κανείς στα Γαλλικά και στα Αγγλικά στην ιστοσελίδα της FICM στις ακόλουθες διευθύνσεις https://www.ficm-aisbl.eu/wp-content/uploads/2015/12/150520StatAgePr%C3%A9fect.pdf
  https://www.ficm-aisbl.eu/wp-content/uploads/2015/12/IFMC-Statuts-english-2015.pdf) το οποίο αναφέρει ότι γλώσσες εργασίας σε όλα τα όργανα της FICM είναι τα Γαλλικά και τα Αγγλικά και μόνο ο Πρόεδρος του Δ.Σ. πρέπει, σε ακριβή μετάφραση, “θα ήταν καλό ο Πρόεδρος να μιλάει τουλάχιστον μία από τις δύο επίσημες γλώσσες της FICM. Αυτές οι γλώσσες είναι τα Γαλλικά (υποχρεωτικά για τα κεντρικά γραφεία) και τα Αγγλικά “. Και ο Εσωτερικός Κανονισμός για τα μέλη του Δ.Σ. αναφέρει ότι αυτά “πρέπει να μπορούν να εκφράζονται στα Γαλλικά και/ή στα Αγγλικά“ (It is suitable that the applicant (for a position at the Board of Directors) can express himself in French and/or English).

  Πρακτικά τώρα, από την προσωπική μου εμπειρία από 3 συμμετοχές σε Συμβούλια της FICM (Λισαβώνα, Τουρναί και Πειραιάς) όλοι μιλάγαμε και Γαλλικά και Αγγλικά και υπήρχε βοήθεια (όχι από επαγγελματία διερμηνέα, εκτός από το δικό μας EuroCC) προς όποιον δεν καταλάβαινε την μία ή την άλλη γλώσσα.

  Αναρωτιέμαι επίσης που αποσκοπεί το έτερο σημείο του συν.Τόλη, που αναφέρει ότι “τα μέλη του Δ.Σ. δεν αποζημιώνονται για τα έξοδα μετακίνησής τους με απόφαση της Γ.Σ. από τον Μάιο του 2016 παρά μόνο η 4μελής Εκτελεστική Επιτροπή”. Ο συν. Τόλης πήρε μέρος στο Δ.Σ. τον Οκτώβριο 2018 στην Γαλλία υπό την προϋπόθεση ότι τα έξοδά του θα καλύπτονταν από την FICM, όπως μας είχε διαβεβαιώσει. Η παράθεση της πληροφορίας ότι μόνο τα μέλη της 4μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής (στην οποία δεν ανήκει) αποζημιώνονται για τα έξοδα μετακίνησής τους, μήπως έχει κάποιο άλλο νόημα ??

  Εν κατακλείδι, το κέρδος από την συμμετοχή μας στην FICM ως μέλους, μια ιδέα που εγώ προσωπικά συνεχίζω να υποστηρίζω, είναι καθαρά ηθικής μορφής και δεν έχει καμία απολύτως πρακτική ωφέλεια.

  Σίσσυ Χριστοδουλάκη

 4. Ο/Η kukosg λέει:

  Έχω μερικές απορίες διαβάζοντας τις επιστολές που έστειλε ο Θανάσης Τολης και θα ήθελα διευκρινήσεις:
  “Διοικείται από 3 όργανα

  1-Την 4μελή εκτελεστική επιτροπή, αποτελούμενη από Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Γ.Γραμματέα και Ταμία.
  2-Το Δ. Συμβούλιο το οποίο αποτελείται από 7 μέλη. Τα μέλη εκλέγονται μετά από πρόταση του ΔΣ της λέσχης τους, έγκριση από το Δ.Σ της F.I.C.Μ. και τέλος μετά από ψηφοφορία και απόλυτη πλειοψηφία στη Γ.Συνέλευση της F.I.C.Μ.
  3-Την Γενική Συνέλευση, το ανώτατο όργανο στην οποία συμμετέχουν όλες οι λέσχες ή Ομοσπονδίες-μέλη με εκπροσώπους τους. ”
  Επίσης στο σχόλιό του που λέει ότι:
  ” Αρνήθηκες την πρωτοφανή τιμή που έγινε στην ΕΛΑΤ να έχει 2 μέλη στην εκτελεστική επιτροπή των !!!! 7 μελών.
  Και τέλος στην υπογραφή του στο κείμενο ως:
  “Θανάσης Τόλης

  Μέλος Δ.Σ. ΕΛΑΤ Administrator C.A. F.I.C.M. ”

  Απορίες:
  1-Η θέση του Τόλη σε ποιό όργανο είναι,στην Εκτελεστική επιτροπή ή στο ΔΣ;
  2- ο Administrator C.A. F.I.C.M. (Υποθέτω διαχειριστής) σε ποιό όργανο είναι;
  3-Η Κατερίνα Κρητικού προτάθηκε σαν Administrator C.A. F.I.C.M. ; “να υποβάλλεις αίτηση υποψηφιότητας για την θέση της administrator στην FICM της γυναίκας μου Κατερίνας ΚΡΗΤΙΚΟΥ. ” Αυτό πότε θα γινόταν;
  4-Η εκτελεστική επιτροπή έχει 4 ή 7 μέλη;
  Αν θέλετε διευκρινήστε μου πρώτα αυτά και ίσως μετά ρωτήσω και άλλα.

 5. Ο/Η athanase λέει:

  Αγαπητέ Γιώργο, μελέτησε το θέμα (όπως θα κάνω κι εγώ) και κάνε μία μικρή παρουσίαση στην προσεχή ΓΣ της ΕΛΑΤ. Δυστυχώς η πρώτη ερώτηση είναι τι στοιχίζει.Εγώ είμαι πρόθυμος και έχω την εμπειρία από την στιγμή που θα εγκριθεί, να ξεκινήσω τις επαφές.
  Ευχαριστώ για την δημοσίευση.

 6. Ο/Η kukosg λέει:

  Απουσιάζουμε όμως από την F.I.C.C. που έχει πολά περισσότερα μέλη και περιλαμβάνει όλες τις μορφές περιοδεύοντα τουρισμού μέσα από τις διάφορες λέσχες και όχι μόνο τα αυτοκινούμενα
  https://ficc.org/en/members/
  https://ficc.org/en/presentation/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.