ΕΚΔΟΤΙΚΟ

ΕΚΔΟΤΙΚΟ

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ Πάσχα 2013

 

Έχετε ακούσει να μιλάνε για τα εφτά χρόνια φαγούρα; Ίσως να έχετε δει και την περίφημη ταινία του Billy Wilder με την αλησμόνητη Marilyn Monroe. Στην εισαγωγή της ταινίας ο αφηγητής, αναλύει για αυτό που συμβαίνει στη σχέση ενός ζευγαριού με από εφτά χρόνια. Φαίνεται ότι το νούμερο αυτό που δεν είναι καθόλου τυχαίο- και να μην αρχίσουμε τώρα τις αναφορές πάνω σε αυτό-στοίχιωσε και την έκδοση του περιοδικού “Camper Market” και “Camper Travel”. Εφτά χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση σταμάτησε να κυκλοφορεί λόγω έλλειψης διαφήμισης. Το πολύ υλικό όμως που είχαμε συλλέξει και η αγάπη μας για το αντικείμενο, μας παρακίνησε να δοκιμάσουμε την έκδοση του σε ηλεκτρονική μορφή.

 

Τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρονικής έκδοσης σε σχέση με την έντυπη, είναι πολλά. Τόσα όσα και τα μειονεκτήματα της. Είναι πιο άμεση, που σημαίνει ότι η πληροφορία φτάνει πιο γρήγορα, είναι πιο οικονομική που σημαίνει ότι σε κάθε άρθρο δεν θα έχουμε περιορισμό σελίδων, έτσι ώστε να μπορούμε να δημοσιεύουμε πολύ περισσότερα κείμενα, και φωτογραφίες αλλά ακόμα περισσότερο μετράει το γεγονός ότι οι φωτογραφίες θα μπορούν πλέον να είναι μεγάλες και ευδιάκριτες και όχι το φαινόμενο της συρρίκνωσης που παρουσίαζαν τα περιοδικά όπου οι εικόνες κατέληγαν σε μέγεθος “γραμματόσημου”. Για το συγκεκριμένο “περιοδικό” η φωτογραφία είναι πολύ σημαντική για δυο βασικούς λόγους. Το αντικείμενο «αυτοκινούμενο- τροχόσπιτο» δεν είναι ευρέως γνωστό στο πολύ κοινό κι έτσι οποιδήποτε άρθρο χωρίς πληθώρα φωτογραφιών κινδυνεύει να καταλήξει ακατανόητο. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το ταξιδιωτικό του κομμάτι που είναι αναπόσπαστο με το συγκεκριμένο αντικείμενο κι εκεί η μεγάλη και καλή φωτογραφία είναι η αρχή και το τέλος κάθε αφήγησης.

 

Άλλο πλεονέκτημα του ηλεκτρονικού περιοδικού, είναι η διαδραστική του δυνατότητα αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν θα θέλαμε να την εκμεταλλευτούμε γιατί υπάρχουν ήδη αξιόλογα forum τα οποία καλύπτουν αυτή τη μορφή επικοινωνίας, και δεν θα θέλαμε να διασπαστεί ο χώρος. Θα επιδιώξουμε μια συνεργασία με αυτά και όποιος αναγνώστης έχει απορίες μπορεί εκτός από μας, που θα του απαντήσουμε ευχαρίστως να απευθυνθεί και στα forum από τα οποία θα αντλήσει πλείστες όσες πληροφορίες. Εμείς θα απαντήσουμε σε όποια ερώτηση μα γίνει στην στήλη αλληλογραφίας αλλά παράλληλα θα παραπέμψουμε τους νέους φίλους να γνωρίσουν και τα φιλικά forum που εκτός από απαντήσεις, θα βρουν φίλους και συμπαραστάτες.

 

Ένα ακόμα, βασικό πλεονέκτημα, του ηλεκτρονικού περιοδικού είναι ότι εκτός από τις πληροφορίες που θα βρει ο αναγνώστης εδώ μέσα, θα μπορεί να μεταβεί αυτόματα και στα site των εταιριών που υποστηρίζουν τα προϊόντα για τα οποία μιλάμε.

 

Βέβαια, θα έπρεπε όμως να αναφέρουμε και αυτά τα οποία χάνει κάποιος περνώντας από το έντυπο στο ηλεκτρονικό. Δεν μπορείς να το έχεις πάντα μαζί σου εκτός κι αν έχεις tablet μιας και το Smartphone έχουν πολύ μικρή οθόνη για την πρεσβυωπία των αναγνωστών μας όπου κυριαρχούν οι ασπρομάλληδες. Για να μην αναφέρω, το γεγονός της πλημμύρας στο Χαλάνδρι όπου είναι και η έδρα μας, και μας έχει αφήσει πάνω από δεκαπέντε μέρες χωρίς τηλέφωνο και internet. Και τέλος μην ξεχνάμε τους φανατικούς που έχουν τα τεύχη σε μια βιβλιοθήκη για πρακτικού, συναισθηματικούς και αισθητικούς λόγους.

 

Ο σκοπός αυτής της έκδοσης είναι να μεταφέρει στο ευρύτερο κοινό, γνώσεις και πληροφορίες γύρω από τον περιοδεύοντα τουρισμό ενώ στους γνώστες του αντικειμένου ενημέρωση, για ότι καινούργιο παρουσιάζεται από τη μια, και τεχνικές πληροφορίες για την καλύτερη χρήση του εξοπλισμού τους. Το τεχνικό λοιπόν μέρος, θα περιλαμβάνει νέα, προϊόντα, παρουσιάσεις οχημάτων, παρουσιάσεις εξοπλισμών και τεχνικά άρθρα. Το ταξιδιωτικό κομμάτι θα περιλαμβάνει ειδήσεις, περιγραφές ταξιδιών, πληροφορίες για προορισμούς, νομοθεσία, συμβουλές και ενημερώσεις.

 

Αργότερα, φιλοδοξούμε να έχουμε και άλλα στοιχεία όπως πλήρεις πίνακες για ότι μπορεί να χρειαστεί κάποιος που ασχολείται με τον περιοδεύοντα τουρισμό. Να μην ξεχνάμε ότι θα υπάρχει και το τμήμα της επικοινωνίας (αλληλογραφία) όπου θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας.

 

Θα θέλαμε να εξ’ αρχής να σας πούμε ότι η προσπάθεια αυτή γίνεται από έναν άνθρωπο με πενιχρά μέσα κατά συνέπεια, δεν είναι δυνατόν να καλύψει όλο το μέγεθος της αγοράς του αυτοκινούμενου και του τροχόσπιτου. Θα περιοριστούμε λοιπόν, σε αυτά τα προϊόντα τα οποία εισάγονται επίσημα στην Ελλάδα και όποτε μπορούμε θα κάνουμε αναφορές και σε αυτά που μπορεί και ποτέ να μην δούμε.

 

Ευχόμαστε η προσπάθεια αυτή να βρει ανταπόκριση και απήχηση σε όλους αυτούς που η διακοπή κυκλοφορίας του έντυπου “Camper Market” και “Camper Travel” του έλειψε και ελπίζουμε να αποζημιωθούν μετά από ένα χρόνο καθυστέρηση.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΚΔΟΤΗ Οκτώβρης 2013

Πέρασαν 5 μήνες από την πρώτη ανάρτηση του νέου μας ιντερνετικου Camper Market και Camper Travel και ήμαστε πια σε θέση να προχωρήσουμε σε μερικές αλλαγές, μια και η δοκιμαστική περίοδός του ολοκληρώθηκε. Πριν σας παρουσιάσουμε το νέο look του προχωράμε σε κάποιες διαφοροποιήσεις ως προς τον τρόπο που παρουσιάζουμε την ύλη. Ταξιδέψαμε και φέτος στην Parma και μπορούμε να σας πούμε από πρώτο χέρι τι συμβαίνει όχι μόνο στο χώρο της γείτονας αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη μια και το Salone del Camper είναι διεθνής έκθεση και όχι τοπική.

 

Η πρώτη αλλαγή έχει να κάνει στον τρόπο παρουσιάσης του αφιερώματος όπου αντί να περιμένουμε να ολοκληρωθεί το άρθρο, κάτι που απαιτεί περισσότερο από έναν μήνα συνεχούς δουλειάς, θα χωρίσουμε το άρθρο σε ενότητες και θα την παρουσιάζουμε όταν θα είναι έτοιμη.

 

Η επεξεργασία των φωτογραφιών είναι πολύ χρονοβόρα διότι οι συνθήκες φωτογράφισης είναι τρομερά δύσκολες όχι μόνο λόγω του κακού φωτισμού των οχημάτων όσον αφορά τις ανάγκες φωτογράφισης αλλά και λόγω της μεγάλης παρουσίας του κόσμου που μπαινόβγαινε στα οχήματα κατά τη διάρκεια των λήψεων. Για να μπορέσουμε λοιπόν να παρουσιαστούν σε μια αξιοπρεπή ποιότητα απαιτούν πάρα πολύ επεξεργασία ενίοτε με διαφορετικά προγράμματα και αν υπολογίσετε τον μεγάλο αριθμό (περίπου 3.000) φωτογραφίων που πρέπει να επιλεχτούν, να ταξινομηθούν και κατόπιν να επεξεργαστούν τότε καταλαβαίνετε πόση δουλειά κρύβεται πίσω από ένα τέτοιο άρθρο.

 

Ξεκινήσαμε από το ταξίδι όπου παρουσιάσαμε ένα μέρος του μόνο που έχει να κάνει με την παραμονή μας στην Parma και την επιστροφή μας από κει μέχρι την Ανκόνα. Ο πηγαιμός ήταν πολύ πιο πολύπλοκος μια και αναγκαστήκαμε να ξεμπαρκάρουμε στο Μπάρι όπου έπρεπε να περάσει το Camper μας από ΚΤΕΟ και κατόπιν μια στάση στη Ρώμη για μια διανυκτέρευση. Μόλις ολοκληρώσουμε την παρουσίαση του Salone del Camper θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε και το υλικό από αυτό το ταξίδι.

 

Στο διάστημα που μεσολάβησε στις καλοκαιρινές μας διακοπές κάναμε μια μικρή τριήμερη βόλτα σε ένα πολύ κοντινό προορισμό που αποδείχτηκε εξαιρετικά ενδιαφέρον. Ήταν η περιοχή Κανάκια στην Σαλαμίνα και λόγω της εξαιρετικής ομορφιάς της παραλίας του και του πρόσφατου αρχαιολογικού ευρήματος μας παρακινεί να οργανώσουμε μια μικρή εξόρμηση σε κάποιο σαββατοκύριακό του χειμώνα. Θα προτείναμε όσοι ενδιαφέρονται να γραφτούν στο site μας και να δηλώσουν την επιθυμία τους μέσα από την στήλη επικοινωνίας ώστε να μπορέσουμε να το οργανώσουμε σύντομα. Είναι δεκτοί ταξιδιάρηδες με οποιοδήποτε μέσο- camper,τροχόσπιτο, απλό αυτοκίνητο είτε δικό τους είτε ενοικιαζόμενο. Θυμίζουμε ότι η κατασκήνωση στο συγκεκριμένο μέρος απαγορεύεται αυστηρά λόγω του δάσους και της έντονης παρουσία της πυροσβεστικής σε τακτά διαστήματα. Εάν υπάρχουν μεμονωμένοι ταξιδιώτες θα μπορέσουμε να τους εντάξουμε σαν πλήρωμα σε ενοικιαζόμενο camper. Για τα τροχόσπιτα υπάρχει μόνο ο περιορισμός που προκύπτει από δυο μικρές ανηφόρες κλήσης που θα πρέπει να ξεπερνάει το 20%. Θα επανέλθουμε με ανακοίνωση μόλις μιλήσουμε με τις εταιρείες ενοικιάσεων ώστε να ξέρουμε και το κόστος για αυτούς που δεν διαθέτουν οχήματα, αλλά θέλουν να γνωρίσουν αυτόν τον τρόπο ζωής.

 

 

Ο εκδότης

Γιώργος Κούκος

 

 

Σχόλια        ?module=articles_show&articles_id=ekdotiko&itemid=1048&maint=2 Προσθήκη Σχόλιου

GAAS – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


16/5/2014, 4:18:54 μμ
Νομιζω πως τωρα , η διακοπη της εκδοσης, του camper market, δεν θα ειναι και τοσο εντονη !!!!

 

dixago –


26/8/2013, 12:56:57 μμ
Οκ λοιπον,συνεχιζουμε απο το χαρτι….στην οθονη του PC!!! καλη επιτυχια!!

admin – Κούκος Γιώργος


28/4/2013, 10:36:58 μμ
Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους για τα καλά σας λόγια και υπενθυμίζουμε ότι το site αυτό είναι ένα βήμα όπου μπορούν να ανέβουν και δικά σας κείμενα. Πέρα από αυτό περιμένουμε και τις παρατηρήσεις σας μαζί με τις προτιμήσεις σας για την ύλη που θα ακολουθήσει.

athanatos – Κουβίδης Κωνσταντινος


23/4/2013, 11:07:01 πμ
Καλή αρχή και στον ηλεκτρονικό τύπο και προπάντων καλή δύναμη.

Κωνσταντίνος Κουβίδης

kastrinos –


19/4/2013, 9:45:05 μμ
” Η γνώση είναι δύναμη , πρέπει να την μοιράζεις και όχι να την κρατάς για
σένα”.Καλή αρχή

sofia-petros –


19/4/2013, 8:16:13 μμ
Συγχαρητήρια. Πολύ καλή αρχή!!!!!!!!!!!!!  Καλή συνέχεια!

Γιωργάκος – Γιώργος


17/4/2013, 10:38:01 μμ
Στο ξεκίνημα της καινούργιας ηλεκτρονικής μορφής του περιοδικού

εύχομαι Καλή Επιτυχία.

Maximos – Μαξιμιάδης Μάξιμος


17/4/2013, 9:58:40 μμ
Το πρώτο βήμα έγινε.

Εύχομαι καλή συνέχεια και καλή επιτυχία.

Aigagros – Γιώργος


17/4/2013, 8:47:43 μμ
Εύχομαι γερή αρχή και μια λαπρή συνέχεια!

ΜΩΡΕ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ; ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!!

sotyanif – Σωτηρης


17/4/2013, 7:00:30 μμ
Γιώργο ,με το καλό!

Ναι ,η διακοπή κυκλοφορίας του έντυπου ,μου έλειψε.

Οδήγησέ μας ,ενημέρωσέ μας ,ξεσήκωσέ μας.


Η Φύση ,είναι το ΣΠΙΤΙ μας!