ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΣΤΟ ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΟ

 

Κείμενα και φωτογραφίες Γιώργος Κούκος


Το πρόβλημα της ενέργειας είναι από τα σπουδαιότερα δια τον περιοδεύοντα τουρισμ,μια και όσο ρεύμα και να έχεις,πάντα θα ήθελες και άλλο.

Χρονιές σαν το 2017 με τόσο παρατεταμένους καύσωνες,τα ψυγεία υγραερίου,έδειξαν τις αδυναμίες τους μια και ως γνωστόν κατεβάζουν την θερμοκτασία μόνο κατα 25-30 βαθμούς μόνο.Τα ψυγεία με συμπιεστή,που είναι ιδανικά για τέτοια κλίματα,χρειάζονται ρεύμα,και μάλιστα επί 24ωρου βάσεως.Ειδικά το βράδυ που δεν κινείται το όχημα και τα φωτοβολταϊκά δεν αποδίδουν.

Τότε η λύση είναι η ανεμογεννήτρια που λειτουργεί ακόμη και νύχτα,ειδικά στην χώρα μας που τους “καυτούς” μήνες φυσάει πάντα αέρας.Μικρές 12βολτες ανεμογεννήτριες που χρόνια χρησιμοποιούνται στα ιστιοφόρα,που μπορούν να τοποθετηθούν στην οροφή του οχήματος σε στάση ή σε τρίποδο άν είμαστε σε χώρο που το επιτρέπει.Στην πορεία πρέπει να τον κατεβάζουμε και για αυτό χρειάζεται ένα εύκολο σύστημα γρήγορης εφαρμογής.

 

 

Οι ανεμογεννήτριες Air Breeze Marine και M300 αποτελούν ιδανική λύση για κάλυψη των ηλεκτρικών καταναλώσεων τροχόσπιτων(ρυμουλκούμενων και αυτοκινούμενων).

Είναι αθόρυβες με μεγάλη απόδοση και αντοχή στα καιρικά φαινόμενα καθώς έχουν ειδική προστασία για την διάβρωση και εγγύτητα με την θάλασσα.

Ο ρυθμιστής φόρτισης είναι ενσωματωμένος και μπορούν πολύ εύκολα να συνδυαστούν με φωτοβολταϊκά πάνελ με απευθείας σύνδεση στην ίδια συστοιχία μπαταριών.

Air Breeze Marine

Η Air Breeze Marine  έχει ονομαστική ισχύ 200W, βάρος 5,85 kg, διάμετρο φτερών 115 cm, ταχύτητα ανέμου εκκίνησης 2,68 m/sec και παράγει 38 kWh/μήνα με μέση ταχύτητα ανέμου 5,4 m/sec.

Η στήριξη της μπορεί να γίνει σε σωλήνα διαμέτρου 4,8 cm,ο οποίος μπορεί να τοποθετηθεί κατάλληλα στο αυτοκινούμενο ή το ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο.

Η Air Breeze διατίθεται σε εκδόσεις 12V, 24V και 48V DC.

Ανεμογεννήτρια Μ300

Η Ανεμογεννήτρια Μ300 είναι μικρότερης ισχύος και διαστάσεων από την Air Breeze. Έχει βάρος 10,5 kg, διάμετρο φτερών 83cm, ισχύ 90W με ταχύτητα ανέμου 9,5m/sec  και ταχύτητα ανέμου εκκίνησης 2 m/sec. Παράγει 18 kWh/μήνα με μέση ταχύτητα ανέμου 5m/sec.

Η στήριξη της μπορεί να γίνει είτε όπως η Air Breeze είτε σε ειδική βάση που διατίθενται έτοιμη και μπορεί να τοποθετηθεί στο έδαφος κοντά στο τροχόσπιτο.

Η Ανεμογεννήτρια Μ300 διατίθεται σε εκδόσεις 12V και 24V.

 

Σύστημα ταχείας σύνδεσης.

6 comments on “ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ
 1. Ο/Η PANAGIWTHS λέει:

  exete kai anemogenitries 24v kai me poia timh toyylaxiston 500w

 2. Ο/Η Σπυριδων λέει:

  Γιώργο αυτήν την κατακόρυφη γεννήτρια πως μπορώ να την δω υπάρχει στη Ελλάδα

 3. Ο/Η Ζολωτας Β. λέει:

  Πολυ ενδιαφερον….
  Ευχαριστουμε τα μαλλα Γιωργο!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.