ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΑ

ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΑ

ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΑ

Για τους εραστές του τροχόσπιτου, η Parma ήτανε ένα πραγματικό κυνήγι θησαυρού. Ο κόσμος που έψαχνε για τροχόσπιτο ήταν πολύς και όχι μόνο οι οικογένειες αλλά και οι νέοι, μα η προσφορά ήταν πολύ περιορισμένη.

Hobby Premium 540 KMFe

Ίσως να φταίει η κρίση, ίσως να αλλάζουν οι συνήθειες. Η ουσία ήταν ότι ο κόσμος που πλυμμήρισε τα περίπτερα με τα τροχόσπιτα ήτανε ο πιο ετερόκλιτος από κάθε άλλη φορά. Όχι πια ηλικιωμένα ζευγάρια, αλλά νεαρές οικογένειες με αεικίνητα πιτσιρίκια, σκυλιά και καροτσάκια με μωρά, και μια συνεχής φασαρία και ενθουσιασμός που έτρεχαν και μπαινόβγαιναν στα περιορισμένα εκθέματα. Ήταν, μια ευχάριστή και αισιόδοξη νότα στην σχετικά μίζερη σε σχέση με προηγούμενες χρονιές έκθεση.

  Fendt Bianco 390 FH         Fendt Bianco Sportivo 390 FH

    Fendt Sapfir Scand μέ μόνωση γία πολικά κλίματα

   Hobby Exellent 560KMFe

    Hobby Exellent 560 UFf

  Hobby DeLuxe 560 CFe

   Hobby Premium 495 UL

     Hobby Premium 560 WLU

  Hobby Premium 540 KMFe   

Τα περίπτερα που ξεχώριζαν ήταν δίχως άλλο της Fendt και της Hobby δικαιολογημένα μια και πρόκειται από τις πιο μεγάλες εταιρείες του χώρου. Η Detheleffs παρά τον πλούσιο και ενδιαφέροντα κατάλογο της δεν είχε φέρει τροχόσπιτα ενώ η hymer είχε φέρει, μόνο τρία μοντέλα της καινούριες Eriba Touring αγγνοώντας τα καινούρια, Exciting. Οι υπόλοιποι κατασκευαστές βρισκόντουσαν στη σκία, ομόνυμων αυτοκινούμενων. Παρόλα αυτά, δεν έλειπαν  οι καινούριες προτάσεις. Η καινούρια σειρά της Opal της Fendt με παραδοσιακή καρότσα, αλλά με μοντέρνα στοιχεία με το τεράστιο καθιστικό του 560 SRF που στην ουσία ήτανε ένα περιφερειακό σαλόνι.

    Espace 550 CE

Αξιοσημείωτη, η πρόταση της Sterckeman Espace 550 CE με μεγάλους καναπέδες και πτυσόμενα τραπέζια. Ήταν μια από τις λίγες που διαθέτει ένα παιδικό δωμάτιο με κουκέτες και δικό τους σαλονάκι.

  Sterckeman Alize 420 CP

 Sterckeman Starlet 420 CE

  Sterckeman Starlet 525 PE

    Adria Alpina 663 PT

Τώρα πια σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές έχουν περισσότερα από ένα τροχόσπιτα με μεγάλο μπάνιο και ξεχωριστό ντουζ. Η Adria έχει τρία. Από το πιο μεγάλο Astella, το πλούσιο Alpina 663 PT και το οικονομικό Aviva 495 LM. H Fendt έχει δυο Saphir το 560 SKM και το 560 SFD ενώ η Hobby το Deluxe 545 KMF.

     T@B

Στα πάρα πολύ μικρά, έχουμε το Τ@Β 320 και την Allcar Nova 340.

    Allcar Nexgen

Σε αυτήν την κατηγορία έρχεται τώρα να προστεθεί ένα πολύ ενδιαφέρον χρωματιστό Allcar Nexgen με την καινοτόμο διαιρεμένη και υπερυψούμενη οροφή, ενώ η πόρτα τους βρίσκεται στο πίσω μέρος.

   Landhaus 770 CL

Από τα μικροσκοπικά στα extra large, έχουμε την ανανεωμένη Adria Alpina 663 PT και το Hobby Landhaus 770 CL με την πανοραμική τζαμαρία σε εγγλέζικο στύλ.

     Astella663 HT

Στο κομμάτι του σχεδιασμού, πέρυσι τα πρωτεία τα είχε η σειρά Premium της Hobby ενώ φέτος, πάνε στην Astella 663 HT της Adria, κυρίως χάρη στην μοναδικότητα και την λεπτοτητα των εσωτερικών.

     

Webasto τό νέο ψυγείο-συρτάρι μέ συμπιεστή αθόρυβο καί χαμηλής κατανάλωσης δέν χρειάζεται γρίλιες εξαερισμού.

Πολύ ενδιαφέρον για εμάς, παρουσιάζει τά Sterckeman  των οποίων η κουζίνα διαθέτει ένα καινούριο ψυγείο της Webasto υπό μορφή συρταριού το οποίο λειτουργεί με συμπιεστή. Για τα δικά μας κλίματα και για τροχόσπιτο στημμένο σε κάμπινγκ, ο συμπιεστής προσφέρει άμεση ψύξη κάτω απ’ όποιαδήποτε θερμοκρασία σε αντίθεση με τα τριπλά (200V,12V, γκάζι) αποροφήσεως που αρνούνται να δουλέψουν όταν η εξωτερική θερμοκρασία πλησιάζει τους 40oC. Τό συγκεκριμένο έχει χωρητικότητα 150 λίτρα τών οποίων 19 ό καταψύκτης,έχει αθόρυβη λειτουργία,καί κατανάλωση μόνο 45 watt,έναντι 170/190 watt (12/220 V) ενός κλασσικού αμμωνίας.Επιπλέον Ψύχει άμμεσα καί δέν χρειάζεται,νά το ανάβεις 12 ώρες νωρίτερα,όπως  τά τριπλής ενέργειας.