Στάσεις σε μεγάλα ταξίδια-VladicinHan,Socobanja

Στάσεις σε μεγάλα ταξίδια-VladicinHan,Socobanja

Α’ μέρος:Σερβία α’

Κείμενο και φωτογραφίες Γιώργος και Άγγελος Κούκος.

Γιά όποιον ταξιδεύει σε Ευρώπη,υπάρχει ανάγκη για κάποιους σταθμούς για στάση,ψώνια ή ακόμη και διανυκτερεύσεις.Σας προτείνουμε μερικούς αγαπημένους μας, μια και δεν πρόκειται τόπους προορισμού αλλά απλές στάσεις .

Οι τοποθεσίες αυτές είναι άμμεσα προσβάσιμες και δεν χάνετε χρόνο.

1- Vladičin Han.

Σε λιγότερο από 1 ώρα, από τα σύνορα της Βόρειας Μακεδονίας,υπάρχει το Βλάντιτσιν Χαν (Χάνι)

Η πόλη βρίσκεται 67 χλμ από τα σύνορα με την Βόρεια Μακεδονία στα νότια και 52 χλμ από τα Βουλγαρικά σύνορα στα ανατολικά.

Η απόσταση από το Vladicin Han στο Βελιγράδι είναι 333 χιλιόμετρα και άλλα τόσα από Θεσσαλονίκη. Πρίστινα 112 χλμ. Νόβι Σαντ 409 χλμ. Nis 91km και Σκόπια 112km.

Το μέρος που σταθμεύουμε στον ποταμό Βρλα,όπως φαίνεται από την γέφυρα της παλιάς εθνικής οδού που πέρναγε πάνω από την πόλη (και στις πιό κάτω φωτογραφίες).
Από την άλλη μεριά του πάρκου,λίγα μέτρα από το μέρος που σταματάμε υπάρχει σχετικά καλό σούπερ μάρκετ (IDEA) και στο υπογειό του μεγάλη κινέζικη αγορά.Από εκεί κάνουμε τα πώτα και τα τελευταία ψώνια μας μια και οι τιμές είναι ικανοποιητικές.O δρόμος δε αυτός οδηγεί κατ’ευθείαν στον νέο αυτοκινητόδρομο.Σε αυτόν τον δρόμο θα βρείται και άλλα μαγαζιά και εστιατόρια.
Από την πάνω μεριά του Βρλα είναι η νέα πόλη.
Τυπικό χωριό της Σερβίας το Βλάντιτσιν Χαν,που όπως δηλώνει το όνομά του παλιά θα ήταν σημαντικός σταθμός για τους ταξιδιώτες πάνω στον δρόμο που πηγαίνει σε σημαντικές πόλεις και γειτονικές χώρες..Πάνω ο ναός του ” του Αγίου Πρίγκιπα Λαζάρου” (Hram Svetog Kneza Lazara)

2- Sokobanja

Αυτή δεν είναι μόνο μια ενδιάμεση στάση αλλά και ένας πολύ ενδιαφέρων προορισμός,στην μέση της διαδρομής από τα Νότια σύνορα μέχρι Βελιγράδι.Έχουμε ξαναγράψει για τα θερμά λουτρά της και μπορείτε να δείτε εδώ για περισσότερα:

camper-troxospito.gr/θερμα-λουτρα-βαλκανια-sokobanje/(ανοίγει σε μία νέα καρτέλα)

Το πάρκινγκ των Λουτρών,με παροχές.

Ακολουθεί η 2′ στάση με το Σμεντέρεβο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.