Νέα σήμανση-Ρομβος σε μπλέ φόντο

Νέα σήμανση-Ρομβος σε μπλέ φόντο

Ξεκινάει από Γαλλία

Ένα λευκό διαμάντι (ρόμβος}σε μπλε φόντο: τι σημαίνει αυτή η νέα πινακίδα που θα εμφανιστεί στους δρόμους;


  • Έχει τη μορφή φωτισμένου ή μη φωτισμένου πίνακα που φέρει ένα λευκό διαμάντι σε μπλε φόντο. Καθιερώθηκε με διάταγμα της 24ης Αυγούστου 2020, υποδεικνύει μια λωρίδα που προορίζεται για δημόσια μέσα μεταφοράς, ταξί, οχήματα με τουλάχιστον δύο επιβάτες συμπεριλαμβανομένου του οδηγού ή οχήματα με πολύ χαμηλές εκπομπές ρύπων, δηλαδή εξοπλισμένα με το σήμα Crit’Air 0. ,πειραματικά σε ορισμένες γαλλικές περιοχές , που περιορίζει ορισμένες λωρίδες κυκλοφορίας, συστηματικά ή κατά βούληση, γενικά τις ώρες αιχμής.

Υποχρεωτική πρακτική άσκηση
Η δεσμευμένη λωρίδα μπορεί να βρίσκεται στα αριστερά ή στα δεξιά των λωρίδων κυκλοφορίας. επισημαίνεται με ευανάγνωστες πινακίδες πλάτους έως 3 μέτρα. Αυτά θυμίζουν τα διάφορα εξουσιοδοτημένα οχήματα: λεωφορεία, ταξί, ένα αυτοκίνητο στο οποίο είναι γραμμένο το «+ 2» και το πράσινο προφίλ ενός οχήματος με πολύ χαμηλές εκπομπές ρύπων (σε αυτή την περίπτωση δεν είναι απαραίτητο να είστε δύο επί τουοχήματος). Σε ορισμένες πινακίδες, το Όχημα Πολύ Χαμηλών Εκπομπών (VTFE) μπορεί να είναι διαγραμμένο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον δύο άτομα στο όχημα, όπως και με την ομαδική χρήση αυτοκινήτου.

Μερικοί κανόνες που πρέπει να θυμάστε
Προσοχή, σε αυτές τις λωρίδες η ταχύτητα περιορίζεται στα 50 χλμ. την ώρα, στόχος είναι να επιτρέπεται η κυκλοφορία των εξουσιοδοτημένων οχημάτων σε περίπτωση κυκλοφοριακής συμφόρησης στις άλλες λωρίδες. Εάν ο πίνακας φώτων είναι αναμμένος, μόνο εξουσιοδοτημένα οχήματα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δεσμευμένη λωρίδα. Ένα σημάδι με διαγραμμένο ρόμβο δείχνει το τέλος της δεσμευμένης λωρίδας. Η σήμανση μπορεί επίσης να προσδιορίζει ποιες από τις λωρίδες επηρεάζονται από τον κυκλοφοριακό περιορισμό ή τις ώρες κατά τις οποίες επιβάλλεται αυτός ο περιορισμός.

Πρόστιμα
Η μη τήρηση της διάταξης θα κοστίσει 135 ευρώ, η κύρωση θα μειωθεί μόνο μετά από μια μεταβατική περίοδο μάθησης και προσαρμογής. Οι παραβάτες θα εντοπίζονται από ένα συγκεκριμένο ραντάρ ελεγχόμενο από τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο θα πρέπει να εγκατασταθεί σε διάφορα σημεία για τον έλεγχο του αριθμού των ατόμων που βρίσκονται στο όχημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.