Κυριακή του Πάσχα στην Κεράλα-Ινδία.

Κυριακή του Πάσχα στην Κεράλα-Ινδία.

Κυριακή του Πάσχα στο Cochin-Kerala.

Από ταξίδι του1996

Θρησκεία της Κέραλα:

(Από τη Βικιπαίδεια)
Η πιο διαδεδομένη θρησκεία είναι ο Ινδουισμός (56,1%), ακολουθούμενος από το Ισλάμ (24,7%) και τον Χριστιανισμό (19%). Η Κεράλα στεγαζόταν πρόσφατα μια μικρή κοινότητα Εβραίων που σύμφωνα με την παράδοση έφτασε εκεί το 587 π.Χ. μετά τη κατάκτηση της Ιερουσαλήμ από τον Ναβουχοδονόσορα Β. Στην πολιτεία υπάρχουν πολλοί ναοί, εκκλησίες και τζαμιά με κάποια σημασία. Στο Κοτσί υπάρχει επίσης η εβραϊκή συναγωγή, η παλαιότερη από ολόκληρη τη Βρετανική Κοινοπολιτεία.
Η ινδική πλειοψηφία συνυπάρχει με τις ισχυρές χριστιανικές και μουσουλμανικές μειονότητες, σε ένα καθεστώς επικρατούσας αμοιβαίας ανοχής.

Οι Χριστιανοί εντοπίζουν την παρουσία τους στην περιοχή στους χριστιανικούς αποστολικούς χρόνους του Αγίου Θωμά. Στη συνέχεια παρέμειναν δεμένοι με την Νεστοριανή εκκλησία. Με την έλευση των Πορτογάλων στην Γκόα, ο ίδιος διεκδίκησε την υποστήριξη όλων των χριστιανών, με περιόδους καταστροφής μεταξύ των Καθολικών της λατινικής ιεροσύνης και του Σύρου-Μαλαμπάρου.

Οι μουσουλμάνοι εξαπλώθηκαν κυρίως σε εμπορικές επαφές.

 

Πολίτευμα στην Κέραλα:

Η Κέραλα είναι ίσως το μόνο κράτος στον κόσμο που έχει κομμουνιστική κυβέρνηση που προέκυψε από εκλογές και όχι με επανάσταση.
Θα κάνουμε άλλο αφιέρωμα για πρωτομαγιά στην Κέραλα,όπως την ζήσαμε.

Του Χρήστου Στασινόπουλου ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
“…..Τα κομμουνιστικά κόμματα της Κεράλα, παρά τις διαφορές μεταξύ τους σε ιδεολογικό πλαίσιο οι οποίες προέκυψαν και από τους διεθνείς συσχετισμούς της ιστορίας του κομμουνιστικού κινήματος του 20ου αιώνα, έκαναν μια σημαντική κίνηση στρατηγικής μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εν αντιθέσει με τα περισσότερα κομμουνιστικά κόμματα στην Ασία που ενεπλάκησαν στον Ψυχρό Πόλεμο με όρους κατάληψης της εξουσίας, το ενιαίο τότε Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας υιοθέτησε μια στρατηγική που έμοιαζε με την λογική των Λαϊκών Μετώπων στην Ευρώπη, της συμμετοχής τους δηλαδή στις εκλογές. Παράλληλα οι κομμουνιστές της Κεράλα δεν προχώρησαν σε κατάληψη των μέσων παραγωγής, εργοστασίων κτλ, ούτε σε κρατικοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας.”

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B5%CF%81%CE%AC%CE%BB%CE%B1

 

 

“Santa Cruz Cathedral Basilica, Fort Kochi”

Η λειτουργία της Κυριακής

 

 

 

 

 

 

Jeevamatha Catholic Latin Church  (Η Παναγία της ζωής μας)

 

 

 

Επιτάφιος

 

 

  

Και εδώ πυροτεχνήματα και βεγγαλικά.

 

Το απόγευμα βγαίνουν στην ακτή του Ινδικού Ωκεανού να …..βρέξουν τα πόδια τους.

 

 

 

“…να κοίτα…κάπου εκεί είναι η …Αφρική.”

c

 

 

 

 

 

 

Και το βράδυ,σε αυτοσχέδιο υπαίθριο θέατρο,διαγωνισμός νέων ταλέντων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *