Parma Salone del Camper 2013: Νέες προτάσεις στα αξεσουάρ

Parma Salone del Camper 2013: Νέες προτάσεις στα αξεσουάρ

Ο εξοπλισμός του οχήματος αναψυχής με πρόσθετα εξαρτήματα είναι ίσως το πιο γοητευτικό κομμάτι του φανατικού χρήστη. Για κάποιους η αγορά ενός οχήματος γίνεται μια φορά για πάντα ειδικά για τους καιρούς που διανύουμε. Ο εξοπλισμός όμως με εξαρτήματα που κάνουν τη ζωή μας, το ταξίδι και τις διακοπές μας πιο εύκολες και πιο ενδιαφέρουσες δεν τελειώνει ποτέ. Οι περισσότεροι συνεχίζουν να εξοπλίζουν τα κινητά σπίτια τους με μια σειρά εξαρτήματα που τελειωμό δεν έχουν. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεις στην αγορά και κατά συνέπεια σε αυτές τις εκθέσεις κάτι πραγματικά καινούριο για αυτό η παρουσίαση δεν περιορίζεται μόνο στις καινοτομίες αλλά θα επεκταθούμε και στις βελτιώσεις των γνωστών εξαρτημάτων. Πάντως δεν έλειψαν και τα πρωτότυπα και από αυτά θα ξεκινήσουμε. 

FIRET

Κάτι πραγματικό νέο. 

Η απόλυτη προστασία από την πυρκαγιά. Μέσα από μια καινοτόμο ιδέα, της FIRET που μπορεί να σβήσει αυτόματα οποιαδήποτε φωτιά στη γέννηση της, ακόμα και αν δεν υπάρχει κανένας δίπλα τους. Λειτουγεί με άζωτο κάτι που το καθιστά τελείως οικολογικό και τοποθετείται στα σημεία που μπορεί να υπάρξει φωτιά, όπως ο κινητήρας, ο καυστήρας του ψυγείου, το κέντρο του ηλεκτρικού συστήματος και άλλα. Μπορεί να τοποθετηθεί ένας με σωλήνες και διακλαδώσεις ή ακόμα καλύτερα περισσότεροι μικροί. Σε οριζόντια ή σε κάθετη θέση μπορούν να ρυθμιστούν στην κατάλληλη θερμοκρασία και να ενεργοποιηθούν μόνοι τους μόλις ανιχνεύσουν θερμοκρασία υψηλότερη του κανονικού. Δεν αντικαθιστούν το φορητό που πάντα πρέπει να έχουμε μαζί μας αλλά μας εξασφαλίζουν ότι δεν πρόκειται να γυρίσουμε και να βρούμε το όχημα μας καμένο επειδή δεν λειτούργησε σωστά η σόμπα μας ή έγινε κάποιο βραχυκύκλωμα.

  

ALCO COMFORT SUSPESION

Σύμπλεγμα αμορτισέρ και ελατηρίου για την μπροστινή ανάρτηση του Ducato X 250 που αντικαθιστά την εργοστασιακή ειδικά μελετημένοι από την Alco για αυτοκινούμενα σε δυο εκδόσεις για το Heavy και το Light.

GES INTERNATIONAL

Ένα πρακτικό πολύ βολικό και χωρίς χρήση ρεύματος σύστημα για εύκολη φόρτωση του δίτροχου στο γκαράζ.

 

Από την ίδια εταιρεία η οποία εκτός των άλλων πέρυσι μας έδωσε το πολτοποιητή για την κασέτα του WC έχουμε μηχανισμούς που μετατρέπουν την χειροκίνητη βάνα σε ηλεκτρική.

BRUNNER

Από το κατάλογο της γνωστής εταρείας ένα πάρα πολύ χρήσιμο εξάρτημα. Πλυντήριο τριών κιλών κατανάλωσης 150 W που μας επιτρέπει να περιορίσουμε τον όγκο των ρούχων που παίρνουμε μαζί μας σε ένα ταξίδι ειδικά αν έχουμε μικρά παιδιά ή πρόκειται να κάνουμε διακοπές για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  

Θερμομονωτικό κάλλυμα για τη φιάλη του προπανίου αλλά ακόμα καλύτερα του βουτανίου για τα ψυχρά κλίματα.

 

ZERO 99

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση σε πρωτότυπο. Μικρό ηλεκτρικό όχημα που ρυμουλκείται από το αυτοκινούμενο και το οποίο μπορεί να λειτουργήσει είτε ως όχημα συνοδείας ή ως trailer ή ως μονάδα παροχής ρεύματος. Τελείως οικολογικό από ανακυκλώσιμα υλικά.

 

TEDDY TRAILER BAG

Μια πάρα πολύ καλή ιδέα με πολλές και διάφορες εφαρμογές. Ένα trailer που μπορείτε να το έχετε σε ότι χρώμα ή σε ότι συνδυασμό χρωμάτων θέλετε που διπλώνει στον ίδιο του τον εαυτό και μπορεί και αποθηκεύεται οπουδήποτε, είναι τόσο ελαφρύ που μπορείτε να το βάλετε ακόμα και στο μπαλκόνι σας. Μια ιδανική λύση για όποιον δεν έχει χώρο. Μπορεί να φορτωθεί χωρίς το σασσί του ακόμα και στην οροφή ενός αυτοκινήτου χωρίς μπαγκαζιέρα. Ζυγίζει με το σασσί 75 κιλά και μπορεί να μεταφέρει 225 κιλά φορτίο. Φαρδύ 1.2 μέτρα, μακρύ 1.4 και ψηλό 0.6 όταν είναι κλειστό. Ενώ ανοιχτό έτοιμο για κυκλοφορία το μήκος φτάνει τα 2 μέτρα και το ύψος το 1. Κατασκευασμένο από ABC, το κουβούκλιο αλουμίνιο για το σασί και το ρίμο.

   

  

ROTILE 

Τοποθετείται κάτω από τις ρόδες όταν το όχημα δεν κινείται και τις προφυλάσει από την παραμόρφωση. Απαραίτητο για όσους αφήνουν το όχημα παρκαρισμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μια μικρή ηλεκτρική φορητή σκούπα 12 V για την καθημερινή καθαριότητα του camper και του τροχόσπιτου.

AURA

Ιονιστής αέρα για καθαρή ατμόσφαιρα χωρίς μυρουδιές, ιδανικός για οχήματα που δεν έχουν αποροφητήρα.

ELLETRONICA MODERNA

Σύστημα διαχείρησης των λειτουργιών ενός camper stop χωρίς προσωπικό μέσα από μια κάρτα που σου δίνει τη δυνατότητα να πληρώσεις και να διατηρήσεις τη θέση σου για όσο χρόνο έχεις πληρώσει ακόμα και αν το όχημα λείπει.  Επιπλέον μπορεί να διαχειριστεί μια σειρά λειτουργιών του χώρου μέσα από την τεχνολογία RFID. Άραγε θα δούμε τέτοιους χώρους στην Ελλάδα;

Άλλη μια πρόταση της Camper Wc Wash για το άδειασμα των γκρίζων και των μαύρων και τον ανεφοδιασμό νερού στα camper-stop.

TRUMA MAMUT

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΠΕΔΙΛΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

CS Evolution

Νέας τεχνολογίας φωτοβολταϊκό με κόγχες που συγκεντρώνουν το φώς σε βαθμό ώστε να παράγουν ρεύμα υψηλής τάσης χάρη της συγκέντρωσης των ακτίνων σε ειδικές μικροκυψέλες. Προς το παρόν προορίζεται για οικιακή χρήση λόγω των υψηλών volt και περιμένουμε ποιός πρώτος θα βρει μια εφαρμοφή σε οχήματα αναψυχής λόγω της υψηλής απόδοσης και χαμηλού εμβαδού.

 

EBERSPACHER HYDRONIC 5-II COMFORT

Το γνωστό hydronic που τόσο πολύ εκτιμούν στα κρύα κλίματα και το οποίο μπορεί και θερμαίνει το νερό του κινητήρα και κατά συνέπεια του καλοριφέρ χωρίς να λειτουργεί η μηχανή διατίθεται τώρα σε μια έκδοση ειδική για αυτοκινούμενα. Μέσα από μια σειρά βαλβίδων επιλέγει να ζεστάνει πρώτα το χώρο που έχει άμεσα ανάγκη και κατόπιν σταδιακά τους υπόλοιπους χώρους. Μπορούμε να ξεκινήσουμε πρώτα από τον κινητήρα ώστε να έχουμε εύκολή εκίνηση στο κρύο, κατόπιν στο ξεφάντωμα του παμπρίζ και τέλος στο χώρο του οχήματος της κυψέλης. Δεν είναι διαδεδομένη στη χώρα μας λόγω κλιματικών συνθηκών όσο στα βόρεια ψυχρά κλίματα.

Το ηλεκτρικό πανελ της Compi CP plus που έχουμε ήδη παρουσιάσει.

Μy VIESA

Μετά την επιτυχία των Vigia Viesa των γνωστών κλιματιστικών εξαχνώσεως τώρα έχουμε τη φορητή εκδοχή των 12 V. Στις διαστάσεις μιας βαλίτσας τρόλει αεροπορικού τύπου και με βάρος 7 κιλών μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιδήποτε σημείο μέσα και έξω από το όχημα αρκεί να υπάρχει μια μπρίζα 12V. Θυμίζουμε ότι τα κλιματιστικά εξαχνώσεως στηρίζονται στην αρχή της εξάτμισης του νερού κάτι που τα καθιστά τελείως οικολογικά.

Εύκμπτα φωτοβολταϊκά που μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε επιφάνεια και τα οποία μπορούν να αντέξουν το βάρος ενός ανθρώπου αν η βάση τους από κάτω το αντέχει.

Μια βάση για να μετατρέψεται το κάθισμα του οχήματος σας σε περιστρεφόμενο για το aftersale καθώς και μια βάση που με το πάτημα ενός κουμπιού σας επιτρέπει να μετακινείται το τραπέζι μπρος, πίσω, δεξία, αριστερά.

 

Πολτοποιητής από την Shurflo

 

Πολτοποιητής τοποθετημένος στο εσωτερικό της κασέτας. 

Φίλτρα νερού για μόνιμη εγκατάσταση ή φορητή. Η πρώτη σας επιτρέπει να μειώσετε το βάρος των προμηθειών σας σε νερό μιας που μετατρέπει να νερό της δεξαμενής σε πόσιμο. Κάτι πάρα πολύ χρήσιμο για αυτούς που θέλουν να ταξιδεύουν σε χώρες με πολύ αυστηρή νομοθεσία ως προς το βάρος του οχήματος.

 

Έτοιμη καμπίνα μπάνιου σε περιορισμένες διαστάσεις με πτυσόμενο νιπτήρα για όποιον θέλει να αποκτήσει μπάνιο σε παλιό τροχόσπιτο ή σε οποιαδήποτε άλλη κατασκευή.

 

   Αυξάνονται συνέχεια οι προτάσεις για μηχανή Espresso 12V. Eδώ έχουμε δυο προτάσεις. Μια σταθερή και μια φορητή. Η φορητή είναι η espressgo της Lavazza,με τις κάψουλες “a modo mio”,χωράει στις υποδοχές που έχουν τα αυτοκίνητα στο ταμπλώ γιά τα ποτά και λειτουργεί με την πρίζα των 12 βόλτ.Σε 2 λεπτά έτοιμος ο εσπρέσσο.Βάζετε 50 κ.εκ.(έχει μετρητή) στο δοχείο,τοποθετείτε την πρίζα,περιμένετε 2 λεπτά να φτάση η θερμοκρασία στο μέγιστο, και μόλις ακουστεί το σήμα είναι έτοιμος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.