Μοσχοπόδι 2013

Μοσχοπόδι 2013

Το τριήμερο 25 με 27 Ιανουαρίου 2013 έγινε η καθιερωμένη μεγάλη γιορτή της ΕΛΑΤ (Ελληνική Λέσχη Αυτοκινούμενων Τροχοσπίτων). Ουσιαστικά πρόκειται για την ετήσια γενική συνέλευση που συνδυάζεται με την κοπή της πίτας κάθε χρόνο στο φιλόξενο χώρο που μας παραχωρεί ο δήμος της Θήβας, αλλά θα μου επιτρέψετε να την ονομάζω γιορτή γιατί κάθε χρόνο, αυτό μας μένει και μας συντροφεύει σαν ανάμνηση.

Φέτος πήγαινα στη συνάντηση με έναν φόβο ότι θα ΄μασταν τρεις κι ο κούκος ή το πολύ, πολύ τριάντα κι ο Κούκος. Κανείς δεν περίμενε ότι εκτός από τον Κούκο θα ήτανε περισσότερα από εκατό αυτοκινούμενα παρά τον μεγάλο φόβο της κρίσης. Ένα μεγάλο μπράβο στα μέλη της λέσχης που κατάφεραν όλο αυτόν τον καιρό με την σκληρή δουλειά τους να πείσουν τον κόσμο ότι κάθεσυνάντηση είναι ένα πετυχημένο γεγονός. Κι άλλο ένα μπράβο που κατάφεραν να κρατήσουν και το κόστος της γιορτής τόσο χαμηλό, ώστε να περιοριστούν τα έξοδα των συμμετεχόντων παρά την αύξηση της τιμής του πετρελαίου. Το μεγαλύτερο όμως μπράβο θα πρέπει να το δώσουμε σε όλους αυτούς που δείχνουν ότι ξέρουν να γλεντάνε και να απολαμβάνουν ακόμα και με άδειες τσέπες.

Για το γλέντι, δεν πρόκειται να μιλήσουμε γιατί θα φανεί από τις εικόνες που ήδη άρχιζαν να ανεβαίνουν στα διάφορα forum. Θα πούμε μόνο ότι ακόμα κι αυτοί που έφυγαν τις πρωινές ώρες λίγη ώρα αργότερα ήταν παρόντες στην γενική συνέλευση. Μια συνέλευση που κάθε χρόνο τώρα δίνει το στίγμα των φίλων του περιοδεύοντα τουρισμού, που έχουν επιλέξει αυτόν τον τρόπο για διακοπές τους, και οι οποίες δεν περιορίζονται μόνο στους κλασσικούς καλοκαιρινούς μήνες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα φέτος που απασχόλησε τους παρευρισκόμενους ήταν ο φόρος πολυτελείας και κατά τηνγνώμη μου θα ήταν ουτοπία να περιμένουνε να γίνει κάτι θετικό. Παρόλα αυτά τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, όπως και για τα διόδια, δεν σταματούν τις ενέργειες τους απέναντι στους αρμόδιους που δεν ιδρώνει το αυτί τους,

Ένα αίτημα για περισσότερες εκδρομές μοιάζει κι αυτό ουτοπιστικό γιατί θα πρέπει να καταλάβουμε ότι μια εκδρομή-συνάντηση δεν είναι κάτι που το αποφασίζουμε και το ανακοινώνουμε. Κάποιοι και είναι οι λίγοι γνωστοί, ξοδεύουν άπειρες ώρες, τηλεφωνήματα, συναντήσεις και άλλες μορφές επικοινωνίας για να μπορέσει να διοργανωθεί μια τέτοια εκδρομή. Έτσι θα γίνουν τέσσεριςμεγάλες εκδρομές με πρώτη αυτή του τριήμερου της Καθαρής Δευτέρας στο Τύρναβο. Για να μπορέσουν όμως να υλοποιηθούν όλα αυτά χρειάζεται όχι απλώς ένα ενεργό συμβούλιο αλλά κάτι που στη χώρα μας είναι σχετικά περιορισμένο. ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ.

Ένα θέμα που προέκυψε και προσφέρει μια καλή ευκαιρία για προβληματισμό και που δεν έχει να κάνει μόνο με το γλέντι ήταν το θέμα του κλεισίματος των τραπεζιών. Δυο θέσεις διαφορετικές που και οι δυο όμως έχουν από πίσω τους, μια πολύ σοβαρή θέση-δίλημμα. Αναρωτιόμαστε τι από τα δυο; Κλείνουμε τραπέζι για να έχουμε την ευκαιρία να βρεθούμε με παλιούς γνωστούς και φίλους διατηρώντας την έννοια της «παρέας» ή δεν κλείνουμε τραπέζι και καθόμαστε όπου βρούμε εκμεταλλευόμενοι έτσι την ευκαιρία να διευρύνουμε τον κύκλο της «παρέας» μας. (Και δεν αφορά μόνο το κλείσιμο τραπεζιού στο συγκεκριμένο κέντρο αλλά το οποιοδήποτε κλείσιμο θέσης σε οποιαδήποτε συνάντηση) Και οι δυο θέσεις έχουν τα πλεονεκτήματα τους. Το ποια θα διαλέξουμε, έχει να κάνει με το πόσο συχνά βρισκόμαστε.

Θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες για αυτό, κι ολωνών τα επιχειρήματα θα ήταν σωστά. Κάνω αυτήν την αναφορά όχι για να θίξω το πρόβλημα που προέκυψε αλλά για να μπορέσουμε να δούμεγενικότερα το πνεύμα αυτών των συναντήσεων. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι αυτό το πνεύμα έχει άλλη βαρύτητα όταν συναντιόνται είκοσι πληρώματα και άλλη όταν βρίσκονται περισσότερα από εκατό.

Αυτός ο προβληματισμός είναι ίσως και η ουσία της συντροφικότητας που αναπτύσσεται μέσα σε μια άτυπη ομάδα ανθρώπων που μοιράζονται την αγάπη για τα ταξίδια και την φύση. Εύχομαι να μπορέσουμε να ξανά συζητήσουμε αυτό το θέμα αν και θα προτιμούσα να συζητηθεί στα διάφορα forum του περιοδεύοντα τουρισμού, στα οποία μέχρι στιγμής έχουν γίνει πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

Η συγκέντρωση (Κάντε κλικ σε μια φωτογραφία για μεγέθυνση)

                              

Η κοπή της πίτας (Κάντε κλικ σε μια φωτογραφία για μεγέθυνση)

                                                      

                             

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.