ΘΕΡΜΑ ΛΟΥΤΡΑ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

ΘΕΡΜΑ ΛΟΥΤΡΑ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

HEVIZ -λίμνη Μπάλατον

Κείμενο και φωτογραφίες Γιώργος Κούκος

Η λίμνη Hévíz είναι μια Ιαματική λίμνη που βρίσκεται στο Hévíz της Ουγγαρίας, κοντά στο δυτικό άκρο της λίμνης Balaton, πέντε χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Keszthely. Είναι η μεγαλύτερη ιαματική λίμνη στον κόσμο (47.500 τετραγωνικά μέτρα σε έκταση), δεύτερη μετά τη λίμνη Frying Pan στη Νέα Ζηλανδία, η οποία όμως είναι πολύ ζεστή για κολύμπι. Η ροή του νερού που την τροφοδοτεί είναι τέτοια που κάθε μέρα όλο το νερό της λίμνης αντικαθίσταται πλήρως.

Το ελάχιστο βάθος του είναι 2 μέτρα, φτάνοντας σε μέγιστο βάθος τα 38 μέτρα, ακριβώς στο σημείο που το ζεστό ιαματικό νερό βγαίνει στην επιφάνεια.

Τα νερά αναφέρονται μεταξύ άλλων ότι είναι ευεργετικά για ασθενείς με ρευματικά νοσήματα και κινητικές διαταραχές. Υπάρχει μια ακμάζουσα βιομηχανία τουρισμού υγείας στην περιοχή

Η πανίδα και η χλωρίδα είναι μοναδικές στη λίμνη Hévíz λόγω της θερμοκρασίας και της χημικής σύστασης του νερού, το οποίο περιέχει ανθρακικό οξύ, ασβέστιο, μαγνήσιο, όξινο ανθρακικό, ανηγμένες θειικές ενώσεις καθώς και οξυγόνο σε διάλυμα. Αρκετά είδη μέχρι στιγμής μπορούν να βρεθούν μόνο σε αυτή τη λίμνη.

Μπάνιο ανάμεσα σε νούφαρα.
Από εδώ ξεκινάμε….
Πρόβλεψη για άτομα με κινητικά προβλήματα !!!
Θυμηθείτε: το νερό δεν έχει αλάτι.Πάρτε μαζί σας σωσίβιο,γιατί διαφιρετικά θα πρέπει να το νοικιάσετε.
Εκπληκτικό !!!Μπάνιο μέσα στα νούφαρα.
….και εδώ καταλήγουμε.
Για αυτούς που τους αρέσει το ελεύθερο (τσάμπα),υπάρχει δυνατότητα να μείνουν στο πίσω μέρος της λίμνης και να κάνουν μπάνιο στο ποτάμι.

Οδηγώντας γύρω από την λίμνη Μπάλατον.

Γαστρονομία στο Χέβιζ

Μετά το μπάνιο ανοίγει η όρεξη.

Εγώ αμετανόητος.Όπου βρώ γκούλας,ακόμη και σούπα.….
…..και η Ντίνα τι άλλο.Την πάπια της.
Το πάρκινγκ που διανυκτερεύσαμε,στο εμπορικό χώρο ” Heviz Producers Market” στην αρχή του δρόμου για την είσοδο της Λίμνης
Το πάρκινγκ που διανυκτερεύσαμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.