ΕΛΑΤ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 2019

ΕΛΑΤ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 2019

ΕΛΑΤ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 2019

 

 

 

 

Στην γενική συνέλευση διαβάστηκαν τα εξής:

Απολογισμός 2018

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ
ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ
ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΩΝ
HELLENIC MOTORHOME CLUBinfo@motorhomeclub.grΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΛΕΣΧΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ FICM

 

 

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 26-1-2019

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ – ΔΡΑΣΕΙΣ 2018

ΣΤΟΧΟΙ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2019

 

 

Α.  Ενέργειες – Δράσεις 2018

 

Το Δ.Σ. εργάσθηκε για την υλοποίηση των στόχων της Λέσχης με σταθερό γνώμονα το ενωτικό πνεύμα και τα συμφέροντα των μελών.

 

Προτεραιότητες της χρονιάς ήταν, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η προώθηση των συμφερόντων της ομάδας μας, η εκπροσώπηση της Λέσχης όπου χρειάστηκε, η περαιτέρω   ανάπτυξη των  σχέσεων με την  Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Λεσχών Αυτοκινουμένων και βεβαίως η διοργάνωση εκδρομών και εξορμήσεων με ποιότητα, άνεση και περιεχόμενο.

 

Το Δ.Σ. εκφράζει την ιδιαίτερη χαρά του για την εγγραφή 17 νέων μελών μέσα στο 2018,  αλλά και την λύπη του που παλαιότερα εκλεκτά μέλη  για διάφορους λόγους και προβλήματα δεν ήταν μαζί μας το 2018.

 

Σε   εφαρμογή του άρθρου 2   παράγραφος   7   του   Καταστατικού,   που   προβλέπει την συνεργασία με δημόσιες αρχές και τοπικούς φορείς για την προώθηση  φιλανθρωπικών     θεμάτων, το Δ.Σ. κάλεσε τα μέλη μας να συγκεντρώσουμε, όπως και το προηγούμενες χρονιές, γάλατα εβαπορέ για το  Κοινωνικό   Παντοπωλείου του Δήμου Θήβας για τους συμπολίτες μας που πλήττονται από μεγάλη φτώχεια.

 

Όπως γνωρίζετε η ΕΛΑΤ έχει εξοπλιστεί, εκτός των άλλων, με φαρμακείο και απινιδωτή. O απινιδωτής είναι  μία  φορητή   συσκευή   η   οποία   αναλύει  τον   καρδιακό  ρυθμό   και   αν   διαγνώσει   πρόβλημα  προχωράει   σε   απινίδωση, επαναφορά δηλαδή της λειτουργίας της καρδιάς.  Το φαρμακείο και ο απινιδωτής ήταν μαζί μας σε όλες  μας τις εκδηλώσεις  το 2018.

 

Το   Δ.Σ   απέδωσε   πολύ   μεγάλη   σημασία   στην   ιστοσελίδα   της   Λέσχης και ενίσχυσε την ασφάλειά της με την οποία υπήρξαν διάφορα προβλήματα μέσα στην χρονιά, δεδομένου ότι η ιστοσελίδα μας είναι ένα μέσον για  την  πληρέστερη  ενημέρωση  των  μελών για τις δραστηριότητες που προγραμματίζονται, είναι ο καθρέφτης  της ΕΛΑΤ και διασφαλίζει την πρόσβασή μας σε ένα πολύ ευρύτερο κοινό.

 

Το Δ.Σ. εξακολουθεί να πιστεύει ότι η δημιουργία και ίδρυση επισήμων κάμπερ-στοπ είναι ένα θέμα ύψιστης προτεραιότητας για την ΕΛΑΤ, και γι΄ αυτό και συνεχίσαμε τις     προσπάθειες των προηγουμένων ετών  προς  αυτή την κατεύθυνση. Έτσι προσεγγίσαμε  διάφορους Δήμους οι οποίοι έδειξαν ενδιαφέρον ως προς το θέμα, με προεξάρχοντα τον Δήμο Ελασσόνας ο οποίος αφιέρωσε ένα μέρος του Δημοτικού χώρου στάθμευσης για κάμπερ-στοπ. Ο χώρος είναι πολύ κοντά στο κέντρο της Ελασσόνας και διαθέτει νερό και τουαλέτα.

Άλλοι Δήμοι που προσεγγίσαμε και ενημερώσαμε ήταν ό Δήμος Χαλκίδας, ο Δήμος Ξάνθης και ο Δήμος Καρπενησίου. Ελπίζουμε ότι στο μέλλον και άλλοι δήμοι θα δουν πιο πρακτικά την φιλοξενία αυτοκινουμένων  για   να   προωθήσουν   τον   οδικό   περιηγητικό  τουρισμό   στην   περιοχή   τους.   Έχουμε σαφή επίγνωση του ότι οι προσπάθειές μας έχουν μέχρι στιγμής μάλλον πενιχρά αποτελέσματα αλλά εάν   συνεχιστούν και στο μέλλον με υπομονή και επιμονή, είναι σίγουρο ότι θα δούμε πολύ περισσότερα κάμπερ-στοπ σε διάφορες περιοχές. Η βοήθεια των μελών  προς αυτή την κατεύθυνση υπήρξε ανεκτίμητη, αλλά θα είναι ιδιαίτερα απαραίτητη μέσα στο 2019, όπου μετά τις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου θα έχουμε νέες Δημοτικές Αρχές σε πολλούς Δήμους.

Ενημερώσαμε όπως και τις προηγούμενες χρονιές το Υπουργείο Τουρισμού και το  Υπουργείο   Υποδομών  για τους στόχους μας και τις επιδιώξεις μας ως  προς τα διόδια και την δημιουργία επίσημων κάμπερ-στοπ. Πιστεύουμε ότι τον στόχο μας σχετικά με την  ίδρυση κάμπερ-στοπ θα έπρεπε να τον έχουν έμπρακτα ενστερνιστεί και τα δύο αυτά Υπουργεία, εάν ήθελαν να προωθήσουν τον οδικό περιηγητικό Τουρισμό με αυτοκινούμενα.  Το Υπουργείο Υποδομών ενημερώθηκε επίσης για τις απόψεις μας στο θέμα των διοδίων, ιδιαίτερα εν όψει της αλλαγής του συστήματος και της εισαγωγής των ηλεκτρονικών διοδίων.

Το   Δ.Σ.   προώθησε   την   πάγια   πολιτική   της   έμμεσης   επιστροφής   των   συνδρομών  στα  μέλη  με  δραστηριότητες  πολιτιστικού, ψυχαγωγικού,  και  ιστορικού   ενδιαφέροντος   και ομαδικές   συνεστιάσεις,   δραστηριότητες   οι οποίες θεωρεί ότι πρέπει να συνεχιστούν και επαυξηθούν.

 

Το   Δ.Σ.  σχεδίασε,  οργάνωσε   και  υλοποίησε   μία   εκδρομή/συνάντηση  τον   μήνα, εκτός από τον τους μήνες Αύγουστο και  Δεκέμβριο. Οι εκδρομές μας το 2018 έγιναν στην Χαλκίδα, Καμένα Βούρλα, Αγριά Βόλου, Ερμιόνη, Αρκίτσα, Ξάνθη, Καρπενήσι και Αρχαία Κόρινθο.  Το   Δ.Σ.   έδωσε   ιδιαίτερη   έμφαση   στην γεωγραφική κατανομή των εκδρομών ούτως ώστε να επισκεπτόμαστε και να γνωρίζουμε διάφορες περιοχές της χώρας μας.

 

Διοργανώσαμε επίσης μία πολυήμερη Εκδρομή στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη τον Σεπτέμβριο με την συμμετοχή 15 μελών, με μεγάλη επιτυχία. Ευχόμαστε και άλλα μέλη να μπορέσουν να πάρουν μέρος σε αυτές τις εκδρομές στο μέλλον.

 

Προβλήματα στον Νομό Αργολίδος Όπως γνωρίζετε είχαμε προβλήματα στον Νομό Αργολίδας δύο φορές μέσα στο 2018: 1) όταν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο αρνήθηκε να μας παραχωρήσει χώρο για την εκδρομή της 25ης Μαρτίου στο Λιμάνι, θέτοντας ως όρο να μην διανυκτερεύσουμε εκεί και 2) όταν ενέργειες του Λιμενικού και της Αστυνομίας στην Ερμιόνη μας οδήγησαν στο να αποχωρήσουμε από τον χώρο, ευτυχώς την μέρα που ολοκληρωνόταν η εκδρομή, μετά από καταγγελίες που είχαν δεχτεί εναντίον μας για ελεύθερη κατασκήνωση από το κάμπινγκ της Θερμησίας.

Μετά από αυτά τα δύο ατυχή επεισόδια, επιδοθήκαμε σε μια εκστρατεία ενημέρωσης των διαφόρων αρχών του Νομού Αργολίδας και όχι μόνο.  Ενημερώσαμε και προφορικά και γραπτά και  σε βάθος την αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο στον Δήμο Ναυπλίου, τον Εμπορικό Σύλλογο και όλους τους Βουλευτές του Νομού, και τον Τομεάρχη Υποδομών και Συγκοινωνιών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.  Τονίσαμε ότι η στάση του Νομού απέναντί μας είναι εις βάρος συνολικά της περιοχής, γιατί όταν επισκεπτόμαστε μία περιοχή ζούμε όπως οι ντόπιοι, ψωνίζουμε από τα τοπικά καταστήματα, βγαίνουμε έξω, πηγαίνουμε στο φαρμακείο και στον γιατρό αν χρειαστεί, και το μόνο έξοδο που δεν κάνουμε είναι αυτό της διανυκτέρευσης. Εξηγήσαμε ότι αυτή η αρνητική πολιτική εναντίον δεν μας οδηγεί καθόλου στα τοπικά κάμπινγκ, αλλά σε κάποια άλλη περιοχή που είμαστε καλοδεχούμενοι.

Μπορούμε να ενημερώσουμε την Γενική Συνέλευση ότι το σύνολο των προαναφερθέντων παραγόντων έδειξαν αμέριστη κατανόηση και συμπαράσταση στα θέματά μας, για τα οποία είχαν διαφορετική πληροφόρηση από τους ιδιοκτήτες κάμπινγκ της περιοχής. Είμαστε βέβαιοι ότι οι ενέργειές μας θα έχουν καρπούς στο μέλλον.

Έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου (εικόνα στο τέλος του άρθρου): Προσχωρήσαμε στην έκδοση ενός ενημερωτικού φυλλαδίου για την ΕΛΑΤ για να το δώσουμε στους επαγγελματίες του χώρου οι οποίοι είναι εκείνοι που έρχονται πρώτοι σε επαφή με αγοραστές αυτοκινουμένων και χρειάζεται να έχουν στα χέρια τους κάτι συγκεκριμένο για την ΕΛΑΤ, όπως μία περιγραφή και τα στοιχεία επικοινωνίας μαζί μας.  Και επίσης για να πάρουμε εμείς μαζί μας μερικά κομμάτια και να τα δίνουμε σε καμπερίστες που συναντάμε και δεν είναι ακόμη μέλη μας.  Έτσι κάνουμε εμείς ενεργητική παρέμβαση και δεν περιμένουμε να μας προσεγγίσουν οι νέοι καμπερίστες.

Πανευρωπαϊκή Συγκέντρωση Λεσχών για το 2020. Όπως θα θυμόσαστε η Γενική Συνέλευση του 2018 είχε εξουσιοδοτήσει το Δ.Σ. να διερευνήσει την δυνατότητα σύγκλησης της Πανευρωπαϊκής Συγκέντρωσης Λεσχών Αυτοκινουμένων το 2020 στην Ελλάδα και να δώσει την σχετική απάντηση στην Διεθνή  Ομοσπονδία Λεσχών Αυτοκινουμένων.  Δυστυχώς η απάντησή μας ήταν αρνητική, γιατί δεν μπορέσαμε να βρούμε κατάλληλο χώρο σε δύο πόλεις στόχους, την Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα.  Δυστυχώς και οι δύο νυν Δήμαρχοι αυτών των πόλεων απάντησαν ότι δεν θα μπορούσαν να αναλάβουν καμία δέσμευση για το 2020 όταν αυτοί δεν θα ήταν πιθανώς στο ίδιο αξίωμα.  Δυστυχώς το κόστος ενοικίασης χώρου στην Θεσσαλονίκη που διαθέτει τις τεράστιες εκτάσεις της ΔΕΘ, είναι τόσο υψηλό, που η διοργάνωση θα ήταν όχι απλά ασύμφορη αλλά αρνητική για την ΕΛΑΤ. (Η ΔΕΘ είναι εταιρεία Α.Ε. και ζητάει 1,2€ ανά τετραγωνικό μέτρο, δηλ. για τουλάχιστον 200 κάμπερ Χ 50μ2 έκαστο, απαιτείται χώρος 10 στρεμμάτων, δηλ. 10.000€  την ημέρα).  Άλλοι Δήμαρχοι της περιοχής της Θεσσαλονίκης (Αμπελοκήπων και Ωραιοκάστρου) που προσεγγίσαμε είχαν επίσης αρνητική στάση ως προς την διάθεση χώρου  το 2020.

Πανευρωπαϊκή Συγκέντρωση Λεσχών Αυτοκινουμένων στην Αβινιόν τον Μάιο: Η ΕΛΑΤ έλαβε μέρος στην Πανευρωπαϊκή συνάντηση αυτοκινουμένων με επικεφαλής εκπρόσωπό της τον Γενικό Γραμματέα της ΕΛΑΤ Θανάση Τόλη με 15 αυτοκινούμενα, τα οποία μετά την συγκέντρωση συνέχισαν το ταξίδι τους ιδιωτικά σε διάφορους προορισμούς.


 

Β. Στόχοι – Προτάσεις  για το 2019 (Η σειρά δεν είναι ενδεικτική ιεράρχησης προτεραιοτήτων)

Για το 2019 το Δ.Σ. θα:

— καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να επαναπροσελκύσει παλαιά μέλη και να αποκτήσει νέα μέλη η ΕΛΑΤ.

— συνεχίσει τις μηνιαίες εξορμήσεις των μελών σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, με εκδρομές με ποιότητα, άνεση και περιεχόμενο.

—  Το νέο Δ.Σ. υλοποιώντας το άρθρο 3 παράγραφος 2, θα συνεχίσει να προσεγγίζει και τις εθνικές αρχές αλλά και τα ΜΜΕ  για να προωθήσει και να προβάλει τα θέματά μας, όπως νομοθεσία για κάμπερ-στοπ, διόδια, κλπ.

— συνεχίσει με κάθε τρόπο και μέσον την εκστρατεία ενημέρωσης των τοπικών και των εθνικών αρχών ως προς τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από την ανάπτυξη του οδικού περιηγητικού τουρισμού με αυτοκινούμενα και την δημιουργία κάμπερ-στοπ, αξιοποιώντας και τις μηνιαίες συναντήσεις αλλά και άλλες ανεξάρτητες συναντήσεις.  Θεωρεί εκ των ων ουκ άνευ την ενεργή συμπαράσταση και συμβολή των μελών που έχουν σχέσεις με διάφορες περιοχές, για να βοηθήσουν το Δ.Σ. στις σχετικές προσπάθειες.

— προετοιμάσει με τον καλλίτερο δυνατόν τρόπο και πολύ σύντομα την εκπροσώπηση της ΕΛΑΤ στην 42η Πανευρωπαϊκή Συγκέντρωση Λεσχών Αυτοκινουμένων στην Καρράρα της Ιταλίας στις αρχές του Μαΐου 2019.  Τα μέλη που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος σε αυτήν την Πανευρωπαϊκή Γιορτή για τα αυτοκινούμενα, πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέσω της ΕΛΑΤ το ταχύτερο δυνατόν και να έχουν καταβάλει το αντίστοιχο αντίτιμο, μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου το αργότερο.

— θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και συμβάντα ως προς την στάση και στάθμευση αυτοκινουμένων και θα παρεμβαίνει ανάλογα.

— θα παρακολουθεί στενά το θέμα των διοδίων και θα ζητήσει και νέα συνάντηση με το Υπουργείο Υποδομών

— θα καταβάλει προσπάθειες για την οργάνωση πολυήμερων εκδρομών σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

— θα παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος της στάθμευσης στα λιμάνια και τις μαρίνες της Εύβοιας και θα συνεχίσει τις προσπάθειες για να επιτραπεί η στάθμευση αυτοκινουμένων και σε άλλα λιμάνια της χώρας.

— θα αξιοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερο την ιστοσελίδα της Λέσχης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ανακοινώσεις για εκδρομές και εκδηλώσεις, με περισσότερες λεπτομέρειες από ότι περιέχει το μήνυμα στα κινητά τηλέφωνα, και επίσης θα τις εμπλουτίζει με πληροφορίες κοινού ενδιαφέροντος και αναρτήσεις που αναδεικνύουν ευχάριστο κλίμα και υψηλή ποιότητα.

— Το Δ.Σ. καλεί  τα μέλη να μοιράζονται πληροφορίες και να υποδεικνύουν χώρους που μπορούν να σταθμεύουν αυτοκινούμενα, όπως επίσης και μεγάλους χώρους για συγκεντρώσεις της Λέσχης.

— Το Δ.Σ. δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τους πόρους και το αποθεματικό κεφάλαιο της ΕΛΑΤ με πολλή ευθύνη, αυστηρότητα, φειδώ, και πειθαρχία, ούτως ώστε οι υπάρχοντες πόροι και το αποθεματικό κεφάλαιο να διαρκέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο στις δύσκολες εποχές μπροστά μας.

 

 ΑΠΟΦΑΣΗ για ΤΟΛΗ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.

Το Δ.Σ. της ΕΛΑΤ στην σύνοδό του στις 14 Ιανουαρίου 2019 αποφάσισε να κάνει δεκτή την παραίτηση του συν. Αθανασίου Τόλη, η οποία υπεβλήθη με την από 21/12 ηλεκτρονική επιστολή του προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΑΤ, και επανελήφθη με την δεύτερη από  3/1/2019 ηλεκτρονική επιστολή του.  Σημειώνεται ότι ο συν. Τόλης παραιτείται μόνο από τα καθήκοντά του ως Γραμματέας της ΕΛΑΤ και δεν  παραδίδει την έδρα που κατέχει στο Δ.Σ. της ΕΛΑΤ.

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΑΤ κρίνει ότι οι λόγοι της παραίτησής του συν.Τόλη είναι ανακριβείς, παραπλανητικοί, στερούνται επιχειρημάτων και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα.

 

Απαντώντας στους ισχυρισμούς του συν. Τόλη, το Δ.Σ. σημειώνει:

 

 1. Η απόφαση της μη ανάληψης της διοργάνωσης του 43ου EuroCC ελήφθη διότι κατόπιν ενδελεχούς έρευνας για την ανεύρεση κατάλληλου χώρου, δεν βρέθηκε τελικά κατάλληλος χώρος. Στην έρευνα αυτή συμμετείχε και ο παραιτηθείς συν.Τόλης, ο οποίος ανακριβώς αναφέρει στην από 3/1/2019 δεύτερη ηλεκτρονική επιστολή του ότι βρέθηκε χώρος και είναι γνωστός στο Δ.Σ.  Στον συν. Τόλη προτάθηκε επίσης να  αναλάβει την συνολική συντονιστική ευθύνη της διοργάνωσης του 43ου EuroCC, ευθύνη την οποία απέρριψε ισχυριζόμενος ότι “είναι μακριά”.

 

 1. Ο συν.Τόλης άσκησε αφόρητη πίεση στην ΕΛΑΤ να συναινέσει στον διορισμό της συζύγου του ως μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της FICM,  χωρίς καν να συνέλθει και να εξετάσει το Δ.Σ. το θέμα, και χωρίς η σύζυγός του να έχει την παραμικρή θεσμική σχέση με την ΕΛΑΤ.  Στην συνέχεια πρότεινε, με την ίδια αφόρητη πίεση, να ληφθεί η σχετική απόφαση με “τηλεφωνικό” Δ.Σ. ή μέσω skype, προβάλλοντας ως επιχείρημα (αναφερόμενο και γραπτά και στην από 21/12 ηλεκτρονική επιστολή του) ότι πίστευε ότι ήταν “περιττή η σύγκληση του Δ.Σ. και ότι ένα τηλεφώνημα στα μέλη του Δ.Σ. αρκούσε”.  Του προτάθηκε να ζητήσει μία μικρή χρονική παράταση από την FICM ώστε να συνέλθει το Δ.Σ. και να εξετάσει σε βάθος το θεσμικό θέμα του πώς θα εκπροσωπείται η ΕΛΑΤ σε ένα διεθνές όργανο. Ο συνάδελφος δεν υπέβαλε το σχετικό αίτημα προς την FICM και αντί αυτού έστειλε την παραίτησή του.

 

Σημειώνεται ότι η  πρόταση προς την σύζυγο του συν. Τόλη να υποβάλλει υποψηφιότητα δεν περιήλθε σε γνώση της ΕΛΑΤ απευθείας, όπως θα έπρεπε θεσμικά, αλλά μέσα από ένα δυσνόητο ηλεκτρονικό μήνυμα απευθυνόμενο προσωπικά προς τον συν.Τόλη.

 

 1. Ο συν.Τόλης παραπλανητικά αναφέρει στην από 21/12 ηλεκτρονική επιστολή παραίτησής του ότι η εκπροσώπηση της ΕΛΑΤ στα διεθνή όργανα δεν έχει “την παραμικρή οικονομική επιβάρυνση για την ΕΛΑΤ”.  Το κόστος εκπροσώπησης της ΕΛΑΤ στην FICM αναφέρεται επακριβώς και στον Οικονομικό Απολογισμό του 2018 και στον Προϋπολογισμό του 2019.  

 

 1. Οι αποδείξεις για όλα τα έξοδα, όπως και της εκδρομής στην Ερμιόνη, είναι στην διάθεση όχι μόνο της Εξελεγκτικής Επιτροπής αλλά όλων των μελών όποτε το επιθυμούν.  Το Δ.Σ. θα ζητήσει από την Εξελεγκτική Επιτροπή ξεχωριστό Πρακτικό για τα έξοδα της εκδρομής στην Ερμιόνη.

 

 1. Το Δ.Σ. θεωρεί ότι η τήρηση των βασικών κανόνων της λογικής και ο σεβασμός προς τους θεσμούς, ακόμη και αν δεν υπάρχει αναφορά στο Καταστατικό σε ότι αφορά στις σχέσεις της ΕΛΑΤ με διεθνείς οργανισμούς, είναι χρέος όλων μας, και των μελών αλλά πολύ περισσότερο του Δ.Σ. Το Δ.Σ. δεν πρέπει και δεν μπορεί λόγω της έλλειψης σχετικών αναφορών στο Καταστατικό, να υιοθετεί συμπεριφορές που οδηγούν σε θεσμικές παρεκτροπές.

 

Για όλους τους ανωτέρω λόγους το Δ.Σ.:

— θεωρεί ότι η παραμονή του συν. Τόλη σε οποιαδήποτε θέση του Δ.Σ. ή σε θέση διεθνούς εκπροσώπησης της ΕΛΑΤ, είναι ασυμβίβαστη με τις απόψεις του για τον τρόπο λειτουργίας του Δ.Σ.

— καλεί τον συν. Τόλη να παραδώσει την έδρα του διότι  παρεμβάλλεται στις σχέσεις της ΕΛΑΤ με την FICM

— αποφασίζει να διαβαστεί στην Γενική Συνέλευση η παρούσα απόφαση όπως και η επιστολή παραίτησης του Α.Τόλη

 

 

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ.

  

                                             Εκδρομές 2019*

 

25-27/1/2019  Γενική Συνέλευση => Μοσχοπόδι

 

15-17/2/2019      

 

8-11/3/2019  Καθαρή Δευτέρα => Τολοφώνα – Γαλαξείδι

 

12-14/4   

 

26-28/4/2019  Πάσχα          

1/5/2019  Πρωτομαγιά

Τον Μάιο δεν  θα γίνει εκδρομή λόγω των Δημοτικών-Περιφερειακών εκλογών και των Ευρωεκλογών, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τις 19/5 ο πρώτος γύρος, και για τις 26/5 ο δεύτερος γύρος και οι Ευρωεκλογές. 

 

8-12/5/2019  EuroCC Marina di  Carrara, Τοσκάνη, Ιταλία

 

14-17/6/2019  Τριήμερο Αγίου Πνεύματος =>  Αμαλιάπολη Μαγνησίας

Κυριακή 16/6  Ημερήσια κρουαζιέρα “Ο γύρος του Παγασητικού Κόλπου”

 

6-8 /9/2019 

 

26-28/10 /2019 => Μυστράς

 

22-24/11/2019

 

—————————–

 

* Υπάρχει ενδεχόμενο κάποια εκδρομή να τροποποιηθεί ή και να ακυρωθεί ανάλογα με το πότε θα γίνουν οι εθνικές εκλογές 

 

 

  

Ισολογισμός Δεκέμβριος 2018

 

Ι 

 ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2019

ΕΣΟΔΑ

 1. Συνδρομές μελών (140Χ40)                                        5.600
 2. Διαφημίσεις στην ιστοσελίδα                                    250
 3. Λαχειοφόρος αγορά      750

ΣΥΝΟΛΟ                                                                                6.600

 

ΕΞΟΔΑ

 1. Λειτουργικά                                                             800
 2. Ιστοσελίδα                                     450
 3. Εκδηλώσεις                                              3.000
 4. Διεθνείς Σχέσεις                                    1.000
 5. Διάφορα                                              1.300

ΣΥΝΟΛΟ   ΕΞΟΔΩΝ                                                                  6.550                                                                                 

 

 

  

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΛΗ

21/12/2018

Πρόεδρε,

Με το γράμμα μου αυτό θα ήθελα να σου γνωρίσω την αμετάκλητη απόφασή μου να παραιτηθώ από σήμερα από τα καθήκοντά μου αυτά του Γενικού Γραμματέα του Δ.Σ. της ΕΛΑΤ .  Τώρα που ολοκλήρωσα ΟΛΕΣ τις εργασίες που μου ανέθεσες  (την δημιουργία της μπροσούρας μας, την ενημέρωση του site μας, το ανέβασμα όλων των εκδηλώσεων και τις απαντήσεις σε όλα τα post των μελών μας στο forum  και άλλα) πιστεύω πως δεν αφήνω πίσω μου καμία εκκρεμότητα.

Οι λόγοι που με οδήγησαν σ ‘ αυτή μου την απόφαση είναι δύο :

 1. O τρόπος και οι δικαιολογίες που οδήγησαν στην άρνησής μας να αναλάβουμε την 43η EUROCC. Η διερευνητική εντολή που λάβαμε από την Γ.Σ. ακυρώθηκε μέσα σε 10′ σ’ ένα Δ.Σ. με καθόλου επαρκείς εξηγήσεις και άρνηση ανάληψης ευθυνών και πρωτοβουλιών με αποτέλεσμα να εκτεθούμε σοβαρά στην FICM γι αυτήν την υπαναχώρηση.
 2. Η αδικαιολόγητη, ατεκμηρίωτη και πεισματική άρνησή σου να συναινέσεις στην άκρως τιμητική πρόταση 2 προέδρων (απερχόμενου και νυν) και 2 Γ. Γραμματέων (απερχόμενου και νυν), να υποβάλλεις αίτηση υποψηφιότητας για την θέση της administrator στην FICM της γυναίκας μου Κατερίνας ΚΡΗΤΙΚΟΥ. Η πρόταση από το προεδρείο έγινε διότι εκτίμησαν τα προσόντα της να ομιλεί 3 γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά), προσεκλήθη σαν μεταφράστρια και συμμετείχε στη Γ.Σ. του ΒLAVOZΥ μετά από πρόσκληση του προεδρίου της FICM και τέλος διότι  τηρείται μία ποσόστωση γυναικών στην εκτελεστική επιτροπή που μετά την λήξη της θητείας 2 γυναικών δεν υπάρχει άλλη.

Προέβαλλες από παιδιάστικες και ατεκμηρίωτες δικαιολογίες έως και αστείες  για μία θέση ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ  οικονομική επιβάρυνση για την ΕΛΑΤ αλλά που τιμά την λέσχη και την χώρα μας.

Είπες ότι δεν είναι μέλος. Ούτε εσύ ήσουν όταν έβαλες υποψηφιότητα για πρόεδρος. Απλά γράφτηκες.

Είπες δεν είναι μέλος στο Δ.Σ.  Σε ποιό άρθρο του καταστατικού της ΕΛΑΤ περιγράφεται αυτή η υποχρέωση ?

Είπες δεν μπορώ να πάρω μόνη μου την απόφαση ενώ το είχες κάνει στην περίπτωσή μου χωρίς να ενημερώσεις κανέναν.                                                                                                                                                                                               Είπες πρέπει να περάσει από Δ.Σ. αλλά ενώ δεν είχε γίνει Δ.Σ. τον Δεκέμβρη αρνήθηκες πεισματικά να το συγκαλέσεις έστω  και μέσω Skype παρ’ όλο του ότι όλοι βρισκόμαστε στην Αθήνα. Το όρισες πάλι πεισματικά αρχές Ιανουαρίου διότι γνώριζες ότι η προθεσμία έληγε τον Δεκέμβριο και (αντί να παρακαλούμε εμείς την τιμητική αυτή θέση) ήταν ο ίδιος ο Πρόεδρος που μας έστειλε μέιλ ζητώντας να επισπεύσουμε την υποβολή υποψηφιότητας. Τον αγνόησες ούτε καν του απάντησες αλλά μού είπες να του ζητήσω……να αλλάξει τον κανονισμό της FICM !!!!!και να παρατείνει !!!!!!!!! την ημερομηνία λήψης των υποψηφιοτήτων  κι αυτό διότι χωρίς την παραμικρή δικαιολογία αρνιόσουν να καλέσεις το ΔΣ. (αν και για μένα ήταν περιττό αλλά αν επέμενες ένα τηλεφώνημα στα μέλη αρκούσε).

Όταν στριμώχτηκες με το προφανές …άλλαξες τροπάριο και είπες ότι πρέπει να περάσει !!!!!!!! από Γ.Σ. , ΤΙΠΟΤΑ από όλα αυτά δεν είχες κάνει για την δική μου εκλογή. Φτηνές δικαιολογίες για μικρά παιδιά.

Είπες ότι δεν μπορείς να δεσμεύσεις το επόμενο Δ.Σ. πράγμα αντίθετο με τα έργα σου διότι  αυτό ακριβώς έκανες με την δική μου υποψηφιότητα.. Τότε απήντησες ότι !!!!ήσουν βέβαιη για την εκλογή σου γι αυτό και το έκανες.

Καταλήγοντας.

Είναι ντροπή να συμβαίνουν αυτές οι ιλαρότητες στην λέσχη μας.  Αρνήθηκες την πρωτοφανή τιμή που έγινε στην ΕΛΑΤ να έχει 2 μέλη στην εκτελεστική επιτροπή των !!!! 7 μελών. Εκεί όπου η Γερμανία έχει 0, η Ισπανία 0, η Πορτογαλία 0, η Αγγλία 0, το Βέλγιο 0, Λουξεμβούργο 0, Ελβετία 0, Γαλλία 2, Ιταλία 1, Ελλάδα 1                                                                                                                                                                       Πρόσβαλες τον Πρόεδρο της FICM με την …περίεργη άρνησή αλλά και την σιωπή σου.                                                                                    Στέρησες την Ελλάδα από εκπρόσωπο της στην FICM για το διάστημα 5/2020 – 2/2022, όπου η δική μου θητεία θα έχει λήξει και δεν προτίθεμαι να ζητήσω την ανανέωσή της. Για όλα αυτά ζητώ να διαβαστεί η παραίτησή μου στην Γ.Σ. ώστε  να αιτιολογήσεις την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά σου και να απολογηθείς στο  Δ.Σ.  και την  Γ.Σ.

Θανάσης Τόλης


 


Το ενημερωτικό φυλλάδιο της ΕΛΑΤ

 

Παραίτηση Προέδρου 

στην κοπή της πίτας

“Παραιτούμαι γιατί η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης να ανατρέψει την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. και να επιβραβεύσει τον συνάδελφο που πήγε να εκμεταλλευτεί την θέση του για να προωθήσει προσωπικά και οικογενειακά του συμφέροντα, δεν ταιριάζει με τις αρχές και τις αξίες μου. Στα σχόλια μπορείτε να γράψετε τις απόψεις σας.

4 comments on “ΕΛΑΤ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 2019
 1. Ο/Η kukosg λέει:

  Ο/Η Σίσσυ Χριστοδουλάκη 18 Φεβρουαρίου 2019 στις 12:43 (Διόρθωση)
  FICM Τι είναι – πως λειτουργεί – τι προσφέρει – τι κερδίζουμε

  Καταρχήν να τονίσω ότι πάντα πίστευα και πιστεύω ότι είναι καλό γενικώς να συμμετέχουμε σε Ευρωπαϊκά όργανα και οργανώσεις. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε παραστάσεις και γνώση των καλών πρακτικών άλλων χωρών. Και τίποτα πρακτικό να μην αποκομίζουμε, μόνο και μόνο το γεγονός ότι έχουμε ένα παράθυρο ανοιχτό στην λοιπή Ευρώπη και βλέπουμε τι γίνεται εκεί, είναι σημαντικό για μας. Εφόσον βεβαίως μπορούμε να πληρώνουμε το σχετικό αντίτιμο γιατί τίποτα δεν είναι δωρεάν στη ζωή, και εφόσον βεβαίως ο/η αντιπρόσωπός μας, μας μεταφέρει αυτές τις καλές πρακτικές.

  Τούτων λεχθέντων, απαντάω σε διάφορα σημεία του άρθρου του πρώην Γεν. Γραμματέα της ΕΛΑΤ.

  Πως γίνεται η εκλογή των μελών του Δ.Σ.
  Τα μέλη του Δ.Σ. εκλέγονται για τρία χρόνια. ΑΛΛΑ, η θητεία τους διαρκεί για όσο καιρό υπάρχει η διαπίστευσή τους από την οργάνωση προέλευσής τους. Με άλλα λόγια, δεν μπορεί κάποιος να μείνει στο Δ.Σ. της FICM για τρία χρόνια αυτοδικαίως, μόνο και μόνο επειδή εξελέγη κάποτε, όπως ο συν.Τόλης, ο οποίος εκτοξεύτηκε σε αυτή τη θέση λόγω της μεγάλης επιτυχίας του Ελληνικού EuroCC. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα της οργάνωσης από την οποία προέρχεται να τον αποσύρει, καταργήσει, ανακαλέσει για τους δικούς της λόγους. Αυτό δα έλειπε τα μέλη του Δ.Σ. της FICM να είναι εκεί επειδή έτσι θέλουν, και η οργάνωσή τους να μην μπορεί να κάνει τίποτα (όπως ισχυρίστηκε ο συν.Τόλης παρασύροντας την Γεν.Συνέλευση, με την ανοχή βεβαίως κάποιων για τους δικούς τους λόγους. Αλλά ας μην επανερχόμαστε).

  Ο σχετικός Εσωτερικός Κανονισμός της FICM για το Δ.Σ. αναφέρει σε ακριβή μετάφραση: “ Τα καθήκοντα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, οι οποίοι είναι όλοι εθελοντές εκπνέουν με τον θάνατο, την παραίτηση, τον αποκλεισμό από τα καθήκοντά του/της ή την προσωρινή αναστολή των καθηκόντων τους, την ανάκλησή τους (σ.τ.μ. από την οργάνωση προέλευσης) την λήξη της θητείας τους, ή την εξαφάνιση της οργάνωσης στην οποία είναι μέλη.” Και στα Αγγλικά : “The duties of the administrators, all volunteers whatsoever, expire by death, resignation, disqualification or put under temporary administration, revocation, expiration of the term, disappearance of the entity they are affiliated to.”
  Τι μας προσφέρει πρακτικά η συμμετοχή μας στην FICM

  1. “Η τεράστια προσπάθεια για Πανευρωπαϊκή οδική ασφάλεια” που αναφέρει ο συν.Τόλης δεν έχει αναφερθεί πουθενά από την FICM. Καμία σχετική πληροφορία δεν αναφέρεται σε επίσημα έγγραφά της ή στον ιστότοπό της. Ας μας δώσει καμιά παραπάνω πληροφορία ο συν.Τόλης να μάθουμε και εμείς.
  2. Όσον αφορά στις “εκπτώσεις σε πολλά πολυκαταστήματα της Ευρώπης” με την επίδειξη της κάρτας της FICM, να πω μόνο, ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναφέρονται στον επίσημο ιστότοπο της FICM στην διεύθυνση https://www.ficm-aisbl.eu/wp-content/uploads/2018/11/Partenaire-Carte.pdf τα “πολλά πολυκαταστήματα” είναι 5 στην Γαλλία, 1 στο Λουξεμβούργο, και 20 στην Πορτογαλία. Δώρον άδωρον δηλαδή επί του παρόντος. Μπορεί να γίνουν περισσότερα βέβαια στο μέλλον, αλλά μέχρι τότε ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι.

  Και “το σπουδαιότερο ” σε σχέση με την διοργάνωση των Πανευρωπαϊκών Συγκεντρώσεων. Δεν έχω ακούσει κανέναν πιο ακραία κυνικό και αμοραλιστικό ισχυρισμό, από το ότι η διοργάνωση της Πανευρωπαϊκής Συγκέντρωσης γίνεται “για να δώσει την ευκαιρία να εισρεύσει στο ταμείο της φιλοξενούσας οργάνωσης ένα σημαντικό ποσό”. Οι Πανευρωπαϊκές συγκεντρώσεις γίνονται για να πάνε οι άνθρωποι σε μια άλλη χώρα, και να την γνωρίσουν σε βάθος με την βοήθεια των φιλοξενούντων φίλων τους. Γίνονται για να έρθουν σε επαφή τα μέλη μεταξύ τους, να γνωριστούν και να γιορτάσουν μαζί την ζωή με το αυτοκινούμενο. Και αυτοί που συμμετέχουν, πληρώνουν τα ωραία τους λεφτά για να έχουν αντίστοιχες υπηρεσίες, όχι για να ενισχύσουν την φιλοξενούσα οργάνωση. Και οι εθελοντές μας, στην δική μας Πανευρωπαϊκή, είχαν το όραμα και την καλή προαίρεση να βοηθήσουν την χώρα τους να αναδειχτεί, να διαφημιστεί, να γίνει καλλίτερη από άλλους Ευρωπαίους , να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες τους. Όχι να τους μαδήσουν.

  Και δεν προκύπτει πάντα οικονομικό όφελος για την φιλοξενούσα οργάνωση, σύμφωνα με συζητήσεις μου με την προηγούμενη Πρόεδρο της FICM. Και δεν ξέρω από πού αντλεί τις πληροφορίες περί του τεράστιου οικονομικού οφέλους της διοργάνωσης στην Leon, στην Avignon και πιθανολογεί και στην Carrara (που δεν έχει γίνει ακόμη) ο συν.Τόλης ή αν είναι προσωπικές του εκτιμήσεις.

  Αλλά όπως και νάχει, την FICM δεν την χρειαζόμαστε για να βγάλουμε λεφτά. Δεν ξεκινάμε τόσο κυνικά μια τέτοια σχέση. Αν προκύψει, ως παράπλευρη ωφέλεια, έχει καλώς. Αυτή είναι η βασική ιδεολογία, των οργανώσεων που διοργανώνουν τα EuroCC, και αυτή ήταν και η δική μας το 2016. Να τονίσω το γνωστό, ότι το οικονομικό όφελος που προέκυψε για την ΕΛΑΤ από την Πανευρωπαϊκή Συγκέντρωση του 2016, βγήκε από τις αιματηρές οικονομίες που γίνανε, από την προσωπική εργασία, από τον ενδελεχή έλεγχο όλων των εξόδων από την υποφαινόμενη (περήφανη) μέγαιρα, και από την σκληρή δουλειά των εθελοντών.

  Και τέλος, όσον αφορά στον ισχυρισμό “ότι τα μέλη (που παίρνουν μέρος στις συγκεντρώσεις ως εθελοντές) πληρώνουν κανονικά όπως και οι ξένοι”, αυτό μας δα μας, έλειπε οι εθελοντές του Ελληνικού EuroCC στον Πειραιά, το Ναύπλιο, την Πάτρα και την Ολυμπία, που έδωσαν τον καλλίτερο εαυτό τους, που τσακίστηκαν κυριολεκτικά για να είναι καλή η διοργάνωση, και δούλεψαν αφιλοκερδώς νυχθημερόν, να πλήρωναν για να λάβουν μέρος, για να είναι εθελοντές, όπως μας λέει ο συν. Τόλης.

  Αυτό μας έλειπε να πλήρωναν κιόλας, η Ρούλα που μετέφραζε από τα Αγγλικά στα Γαλλικά (γιατί έγραφα απευθείας στα Αγγλικά) όλα τα κείμενα στο σάιτ του EuroCC τα βράδια αφού κοίμιζε τα παιδιά της, ο Αντρέας και ο Στέλιος που βοηθούσαν τεχνικά αφιλοκερδώς όσους είχαν κάποιο πρόβλημα, ο Γιώργος (ένας από τους πολλούς Γιώργους) που τσακίζονταν να βοηθήσουν τους εισερχόμενους να βρουν την θέση τους στο πάρκινγκ, η Τασία που έφτιαχνε συνεχώς λίστες για το πάρκινγκ, τα τραπέζια, τα πούλμαν, τις ξεναγήσεις κατά γλώσσα και ανάλογα με την πληρωμή του καθενός (αν και έθεσε βέτο στην παρουσία δημοσιογράφων στο EuroCC και χάσαμε την χρυσή ευκαιρία να γίνει γνωστή η ΕΛΑΤ, η δουλειά της και το αυτοκινούμενο Πανελληνίως) , ο Φάνης που έφερε το επαγγελματικό του αυτοκίνητο για να κρεμάσει τις σημαίες, ο Γαβρίλης που μετέφερε μόνος του με το φορτηγό του 500 κιλά βοήθειας για τους πρόσφυγες που έφεραν οι συμμετέχοντες, ο Γιάννης που άπλωνε καλώδια για μέρες, και πάρα πολλοί άλλοι (που δεν τους ξεχνάμε, αλλά δεν είναι του παρόντος). Ωραία άποψη έχει ο πρώην Γεν.Γραμματέας για τον εθελοντισμό. Εθελοντές-λαμόγια που πληρώνονται έχω δει. Εθελοντές που πληρώνουν για να είναι εθελοντές, δεν έχω ξανακούσει. Βέβαια υπήρξαν και άλλοι στο EuroCC που λάκισαν, γιατί φοβήθηκαν ίσως ότι μια ενδεχόμενη αποτυχία θα μείωνε το προφίλ τους και δεν χάρηκαν και πολύ την επιτυχία του. Και άλλοι και άλλες που μας έφεραν σε δύσκολη θέση με τον Ελληναρισμό τους. Αλλά ας τα ξεχάσουμε όλα αυτά και ας σταθούμε στα θετικά του EuroCC και της FICM.

  Διαπιστώνω στο άρθρο του συν. Τόλη και μία εμμονή στον αναληθή ισχυρισμό ότι τα Γαλλικά είναι “η επίσημη γλώσσα της FICM και τα Αγγλικά είναι εφεδρικά μόνο”. Διαψεύδεται ο πρώην Γεν.Γραμματέας από το Καταστατικό της Διεθνούς Ομοσπονδίας Λεσχών Αυτοκινουμένων , άρθρο 9, παράγραφος β (το οποίο μπορεί να βρει κανείς στα Γαλλικά και στα Αγγλικά στην ιστοσελίδα της FICM στις ακόλουθες διευθύνσεις https://www.ficm-aisbl.eu/wp-content/uploads/2015/12/150520StatAgePr%C3%A9fect.pdf
  https://www.ficm-aisbl.eu/wp-content/uploads/2015/12/IFMC-Statuts-english-2015.pdf) το οποίο αναφέρει ότι γλώσσες εργασίας σε όλα τα όργανα της FICM είναι τα Γαλλικά και τα Αγγλικά και μόνο ο Πρόεδρος του Δ.Σ. πρέπει, σε ακριβή μετάφραση, “θα ήταν καλό ο Πρόεδρος να μιλάει τουλάχιστον μία από τις δύο επίσημες γλώσσες της FICM. Αυτές οι γλώσσες είναι τα Γαλλικά (υποχρεωτικά για τα κεντρικά γραφεία) και τα Αγγλικά “. Και ο Εσωτερικός Κανονισμός για τα μέλη του Δ.Σ. αναφέρει ότι αυτά “πρέπει να μπορούν να εκφράζονται στα Γαλλικά και/ή στα Αγγλικά“ (It is suitable that the applicant (for a position at the Board of Directors) can express himself in French and/or English).

  Πρακτικά τώρα, από την προσωπική μου εμπειρία από 3 συμμετοχές σε Συμβούλια της FICM (Λισαβώνα, Τουρναί και Πειραιάς) όλοι μιλάγαμε και Γαλλικά και Αγγλικά και υπήρχε βοήθεια (όχι από επαγγελματία διερμηνέα, εκτός από το δικό μας EuroCC) προς όποιον δεν καταλάβαινε την μία ή την άλλη γλώσσα.

  Αναρωτιέμαι επίσης που αποσκοπεί το έτερο σημείο του συν.Τόλη, που αναφέρει ότι “τα μέλη του Δ.Σ. δεν αποζημιώνονται για τα έξοδα μετακίνησής τους με απόφαση της Γ.Σ. από τον Μάιο του 2016 παρά μόνο η 4μελής Εκτελεστική Επιτροπή”. Ο συν. Τόλης πήρε μέρος στο Δ.Σ. τον Οκτώβριο 2018 στην Γαλλία υπό την προϋπόθεση ότι τα έξοδά του θα καλύπτονταν από την FICM, όπως μας είχε διαβεβαιώσει. Η παράθεση της πληροφορίας ότι μόνο τα μέλη της 4μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής (στην οποία δεν ανήκει) αποζημιώνονται για τα έξοδα μετακίνησής τους, μήπως έχει κάποιο άλλο νόημα ??

  Εν κατακλείδι, το κέρδος από την συμμετοχή μας στην FICM ως μέλους, μια ιδέα που εγώ προσωπικά συνεχίζω να υποστηρίζω, είναι καθαρά ηθικής μορφής και δεν έχει καμία απολύτως πρακτική ωφέλεια.

  Σίσσυ Χριστοδουλάκη

 2. Ο/Η athanase λέει:

  Γιώργο, θα δώσω άμεση απάντηση σε όλες τις απορίες σου. Όμως πριν θα ήθελα κι εγώ να σου εκφράσω τις δικές μου.
  Εγώ σου έστειλα (όπως έκανα και με τον επίσημο χώρο της λέσχης μας) ένα πληροφοριακό κείμενο για το τι είναι και πως λειτουργεί η Ομοσπονδία (στα πλαίσια μίας Πανευρωπαϊκής κίνησης ενημέρωσης των μελών της FICM). Εσύ θεώρησες σωστό να μην θέσεις τις απορίες σου στον φυσικό μας χώρο το site της λέσχης μας αλλά να το αναδημοσιεύσεις (χωρίς την άδειά μου) σε μία κλειστή ομάδα του facebook στους Camperists της οποίας ομάδας διαχειρίστρια είναι η πρώην Πρόεδρος της λέσχης μας και η οποία ως λάτρης του μονολόγου με έχει αποκλείσει από την ομάδα ώστε να προβάλλονται οι ανακρίβειές της χωρίς αντίλογο. Αυτό εσύ το θεωρείς σωστή ,αντικειμενική ενημέρωση ??? Ο ποιητής είπε : ‘’Η απελπισία είναι το τελευταίο σκαλοπάτι της γελοιότητας’’
  Τώρα στις απορίες σου.
  1. H θέση μου στην FICM είναι αυτό με το οποίο υπογράφω. Administrator=Διαχειριστής= Μέλος του ΔΣ της FICM.
  2. Απήντησα ήδη στην δεύτερη απορία σου.
  3. Για την Κατερίνα Κρητικού ζητήθηκε από τον Πρόεδρο της FICM να υποβληθεί υποψηφιότητα για Μέλος του ΔΣ με το mail του της 11/12/2018 – 09.48.
  4. Το γράφω καθαρά στην δημοσίευσή μου ότι το ΔΣ είναι 7μελές. Η εκτελεστική Επιτροπή είναι 4μελής. (άρθρο 6 του καταστατικού της FICM)
  Τέλος επειδή στις απορίες σου τέθηκαν ως συνήθως σχόλια από άτομα εμπαθή, αμαθή και άσχετα με τον χώρο στηριζόμενα και πάλι στο ότι ως αποκλεισμένος δεν θα μπορέσω να απαντήσω, εγώ απαντώ με δύο mail που απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας της FICM Daniel COLLOMBET . Ένα προς τον Πρόεδρο της ΕΛΑΤ και ένα προσωπικά προς εμένα (χωρίς να αναφέρω και την συντριπτική απάντηση της Γενικής μας Συνέλευσης) . Αυτά τα 2 mail δίνουν αποστομωτική απάντηση στο ποιος μπορεί και έχει την εξουσιοδότηση να με αποσύρει από την FICM. Όλες οι υπόλοιπες προσπάθειες και ερμηνείες είναι απλά ανοησίες.
  Εδώ οι αποδείξεις
  Mail του Γ.Γ. της FICM προς τον Πρόεδρο της ΕΛΑΤ
  Αγαπητέ Πρόεδρε της ΕΛΑΤ,
  Σας ευχαριστώ για αυτές τις πληροφορίες.
  Αλλά γνωρίζετε ότι σύμφωνα με το καταστατικό της FICM, ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της FICM εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση. Αυτή η εντολή μπορεί να τερματιστεί μόνο από το ΔΣ της FICM ή από ίδιο τον ενδιαφερόμενο.
  Ελπίζω να σας γνωρίσω στη Marina di Carrara.
  Με εκτίμηση,

  Daniel COLLOMBET F.I.C.M.- aisbl Ταμίας και Γενικός Γραμματέας tresorier@ficm-aisbl.eu http://www.ficm-aisbl.eu

  Mail του Γ.Γ. της FICM προς το μέλος του ΔΣ της FICM Θανάση ΤΟΛΗ

  Μπράβο Θανάση και συγχαρητήρια που θα βρίσκεσαι μαζί μας στο ΔΣ της FICM.
  Εν πάσει περιπτώσει η πρώην Πρόεδρός σου δεν μπορούσε να καταγγείλει την εκλογή σου ως διαχειριστή της FICM απ’ την στιγμή που εκλέχτηκες από το ΔΣ της FICM.
  Φιλικά
  Daniel COLLOMBET F.I.C.M. – aisbl
  Ταμίας και Γενικός Γραμματέας
  https://www.motorhomeclub.gr/forum1/genika/1036-%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%80%CE%BF%CE%BD%CE%B4%CE%AF%CE%B1
  Ελπίζω ότι από δεοντολογική συνέπεια θα δημοσιεύσεις και αυτήν μου την απάντηση εκεί που δημοσίευσες και την προηγούμενη, στο Camper-Troxospito αλλά και στην ομάδα Camperists

 3. Ο/Η kukosg λέει:

  Έχω μερικές απορίες διαβάζοντας τις επιστολές που έστειλε ο Θανάσης Τολης και θα ήθελα διευκρινήσεις:
  “Διοικείται από 3 όργανα

  1-Την 4μελή εκτελεστική επιτροπή, αποτελούμενη από Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Γ.Γραμματέα και Ταμία.
  2-Το Δ. Συμβούλιο το οποίο αποτελείται από 7 μέλη. Τα μέλη εκλέγονται μετά από πρόταση του ΔΣ της λέσχης τους, έγκριση από το Δ.Σ της F.I.C.Μ. και τέλος μετά από ψηφοφορία και απόλυτη πλειοψηφία στη Γ.Συνέλευση της F.I.C.Μ.
  3-Την Γενική Συνέλευση, το ανώτατο όργανο στην οποία συμμετέχουν όλες οι λέσχες ή Ομοσπονδίες-μέλη με εκπροσώπους τους. ”
  Επίσης στο σχόλιό του που λέει ότι:
  ” Αρνήθηκες την πρωτοφανή τιμή που έγινε στην ΕΛΑΤ να έχει 2 μέλη στην εκτελεστική επιτροπή των !!!! 7 μελών.
  Και τέλος στην υπογραφή του στο κείμενο ως:
  “Θανάσης Τόλης

  Μέλος Δ.Σ. ΕΛΑΤ Administrator C.A. F.I.C.M. ”

  Απορίες:
  1-Η θέση του Τόλη σε ποιό όργανο είναι,στην Εκτελεστική επιτροπή ή στο ΔΣ;
  2- ο Administrator C.A. F.I.C.M. (Υποθέτω διαχειριστής) σε ποιό όργανο είναι;
  3-Η Κατερίνα Κρητικού προτάθηκε σαν Administrator C.A. F.I.C.M. ; “να υποβάλλεις αίτηση υποψηφιότητας για την θέση της administrator στην FICM της γυναίκας μου Κατερίνας ΚΡΗΤΙΚΟΥ. ” Αυτό πότε θα γινόταν;
  4-Η εκτελεστική επιτροπή έχει 4 ή 7 μέλη;
  Αν θέλετε διευκρινήστε μου πρώτα αυτά και ίσως μετά ρωτήσω και άλλα.

 4. Ο/Η Θανάσης Τόλης λέει:

  Η κυρία Πρόεδρος πρέπει να μάθει ότι τις δόλιες, αυθαίρετες και αντικαταστατικές αποφάσεις που με ανορθόδοξα μέσα απέσπασε από το ΔΣ απόντος μάλιστα του ενδιαφερομένου ευτυχώς έρχεται το ανώτατο όργανο της λέσχης μας να τις ανατρέψει και να την αναγκάσει σε παραίτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.