ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ.

ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ.

Επιτρέπεται η ελεύθερη;

1992 Το πρώτο μας ταξίδι με κάμπερ σε Ιταλία-Ελβετία-Λιχτενστάϊν-Μέλανα Δρυμό.Διανυκτέρευση σε ελεύθερο στο παρκινγκ πριν το τούνελ του Σαν Γκοταρντ.Στα πάρκινγκ των αυτοκινητοδρόμων υπήρχε από τότε πινακίδα για στάθμευση 24 ωρών μέγιστο.

Σας μεταφέρουμε από την σελίδα της Ελβετικής Λέσχης Αυτοκινήτου.

Καλύτερα να δείτε το πρωτότυπο στις τρείς επίσημες γλώσσες.

https://www.tcs.ch/it/camping-viaggi/camping-insider/consigli/preparativi-per-il-viaggio/il-campeggio-libero-in-svizzera.php

Μετάφραση:

Το Ελεύθερο κάμπινγκ στην Ελβετία – επιτρέπεται ή απαγορεύεται;

Συμβουλή: Παίξτε με ασφάλεια ρωτώντας πάντα τοπικά από τον αρμόδιο δήμο ή το τοπικό αστυνομικό τμήμα εάν θέλετε να περάσετε τη νύχτα έξω από τα κάμπινγκ ή τους επίσημους χώρους ανάπαυσης.

Εν συντομία
Ο νόμος δεν απαγορεύει το ελεύθερο κάμπινγκ στην Ελβετία. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται πάντα. Στην Ελβετία, οι νομοθετικές διατάξεις σχετικά με το ελεύθερο κάμπινγκ ή τις διανυκτερεύσεις σε αυτοκινούμενα εκτός των επίσημων κάμπινγκ αποτελούν ευθύνη των καντονιακών αρχών. Τελικά, όμως, το θέμα ρυθμίζεται από τους δήμους, οι οποίοι μπορούν να εκδώσουν τους δικούς τους κανόνες ή διατάγματα.

Είτε με σκηνή, τροχόσπιτο ή κατασκήνωση: το ελεύθερο κάμπινγκ επιτρέπεται μόνο στην Ελβετία υπό πολύ ειδικούς όρους και σε μεμονωμένους χώρους!

Δεδομένου ότι οι νομοθετικές διατάξεις για την ελεύθερη κατασκήνωση ή διανυκτερεύσεις με αυτοκινούμενα εκτός των επίσημων κάμπινγκ στην Ελβετία, εκτός από το άρθρο 699 του ελβετικού Αστικού Κώδικα, εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των καντονικών ή συνήθως και των δημοτικών αρχών, δεν είναι δυνατόν να απαντηθεί με ναι ή όχι στο ερώτημα εάν επιτρέπεται ή απαγορεύεται το άγριο κάμπινγκ, καθώς οι κανόνες μπορεί να διαφέρουν από δήμο σε δήμο.

Η σύστασή μας: Καταρχήν, σας συμβουλεύουμε να το παίζετε με ασφάλεια και να ενημερώνεστε πάντα τοπικά στον αρμόδιο δήμο!

Δωρεάν διανυκτέρευση σε τροχόσπιτο, τροχόσπιτο ή αυτοκίνητο
Επιτρέπεται η διανυκτέρευση στους χώρους εξυπηρέτησης ή στους χώρους στάθμευσης;

Διανυκτέρευση για μία νύχτα μόνο σε δημόσιους χώρους: ισχύουν οι διατάξεις του Δήμου ή του ιδιοκτήτη της γης. Πάντα να ρωτάτε τοπικά.


Σε δημόσιους χώρους στάθμευσης: ισχύουν οι διατάξεις του δήμου ή του ιδιοκτήτη της γης. Πάντα να ρωτάτε τοπικά. Τηρείτε τις πινακίδες και τους περιορισμούς χρόνου στάθμευσης. Το όχημα πρέπει να είναι σταθμευμένο σε επίσημο χώρο στάθμευσης και να είναι κατάλληλου μεγέθους για αυτόν τον χώρο στάθμευσης. Μην κατασκηνώνετε με την πλήρη έννοια της λέξης (π.χ. όχι καρέκλες και τραπέζια έξω)


Σε χώρους εξυπηρέτησης βενζινάδικων:(με εστιατόρια, πρατήρια καυσίμων, καταστήματα κ.λπ.) ισχύουν κανονισμοί καντονιών ή ιδιοκτησίας. Ακολουθήστε τις πινακίδες επί τόπου (περιορισμοί στη διάρκεια στάθμευσης, μπλε ζώνες, τιμές διανυκτέρευσης κ.λπ.). Ρωτήστε κάθε φορά στο χώρο του ξενοδοχείου εάν είναι δυνατόν να μείνετε μόνο μία νύχτα. Το όχημα πρέπει να είναι σταθμευμένο σε επίσημο χώρο στάθμευσης και να είναι κατάλληλου μεγέθους για αυτόν τον χώρο στάθμευσης. Μην κατασκηνώνετε με την πλήρη έννοια της λέξης (π.χ. όχι καρέκλες και τραπέζια έξω)


Σε πάρκινγκ:

(με δημόσιες τουαλέτες, τηλέφωνο και πιθανώς χώρο για πικνίκ) αποτελούν μέρος των εθνικών οδών και επιτρέπουν στους οδηγούς -ιδιαίτερα στους οδηγούς- να ξεκουραστούν για λίγο. Σε αυτούς τους χώρους, οι θέσεις στάθμευσης μικρής διάρκειας επισημαίνονται με λευκό χρώμα και επομένως μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς χρονικό περιορισμό και δωρεάν. Αυτοί οι χώροι ανάπαυσης έχουν σχεδιαστεί κυρίως για οδηγούς, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν από αυτοκινητιστές και κατασκηνωτές με κατασκηνωτές ή τροχόσπιτα για ξεκούραση. Ωστόσο, ένας χώρος ανάπαυσης δεν είναι κάμπινγκ: μετά το διάλειμμα / νυχτερινή ανάπαυση, πρέπει να συνεχίσετε το ταξίδι σας. Το όχημα πρέπει να είναι σταθμευμένο σε επίσημο χώρο στάθμευσης και να είναι κατάλληλου μεγέθους για αυτόν τον χώρο στάθμευσης. Μην κατασκηνώνετε με την πλήρη έννοια της λέξης (π.χ. όχι καρέκλες και τραπέζια έξω)


Είναι δυνατόν να διανυκτερεύσετε με αυτοκίνητο σε χώρο στάθμευσης;


“Ναι και ΟΧΙ. Δεν υπάρχει ενιαίος κανονισμός για όλη την Ελβετία. Σε ορισμένα καντόνια ή δήμους, οι διανυκτερεύσεις στο αυτοκίνητο λογίζονται ως άγριο κάμπινγκ και απαγορεύονται ρητά. Σε άλλα επιτρέπεται ρητά. Εάν αυτό το ζήτημα δεν ρυθμίζεται από νόμο, δημοτικό ή αστυνομικό διάταγμα, θεωρείται ότι οι διανυκτερεύσεις στο αυτοκίνητο γίνονται ανεκτές σε εξαιρετικές περιπτώσεις», εξηγεί η Gabriela Baumgartner, νομική εμπειρογνώμονας Kassensturz / Espresso.


Επιτρέπεται χωρίς προβλήματα, με σεβασμό στη φύση


-Πραγματοποιήστε μεμονωμένες (όχι ομαδικές) διανυκτερεύσεις στα βουνά: Στρατοπεδευση ή διανυκτέρευση σε μια μικρή σκηνή πάνω από το όριο των δέντρων (σε περίπτωση πολλών διανυκτερεύσεων, αποσυναρμολογήστε τη σκηνή κατά τη διάρκεια της ημέρας)
-Σε ιδιωτική γη με άδεια του ιδιοκτήτη
– Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Σημαντικό: ενημερωθείτε για τις καιρικές συνθήκες και δώστε προσοχή σε τυχόν φυσικούς κινδύνους.
Πηγή: Swiss Alpine Club

Ελεύθερο κάμπινγκ – κανόνες συμπεριφοράς

– Σεβαστείτε τη φύση επιλέγοντας ένα κατάλληλο μέρος
– Σεβαστείτε τα άγρια ​​ζώα, μην κάνετε πολύ θόρυβο. Ειδικά το ηλιοβασίλεμα και τη νύχτα, για πολλά ζώα το δάσος και τα περίχωρά του αντιπροσωπεύουν τον βιότοπο στον οποίο μπορούν να ζήσουν ανενόχλητα. Περιοριστείτε στη χρήση των διαθέσιμων υποδομών (μονοπάτια, σταθερά τζάκια, αλπικά κτίρια, καταφύγια), αποφύγετε να χρησιμοποιείτε φώτα και να κάνετε θορύβους που μπορεί να σας ενοχλήσουν.
– Αφήστε το μέρος όπου κατασκηνώσατε όπως το βρήκατε
– Συλλέξτε τα απόβλητα
– Κάντε τις «ανάγκες» στο περιβάλλον μόνο σε επείγουσα περίπτωση. Οποιαδήποτε βακτήρια στα κόπρανα μπορεί στην πραγματικότητα να είναι επιβλαβή για τα ζώα. Ελλείψει εναλλακτικής λύσης, καλύψτε τις «μεγαλύτερες ανάγκες» με γη. Όσοι ασκούν το άγριο κάμπινγκ έχουν πάντα ένα φτυάρι κηπουρικής πίσω τους.
– Μην σκορπίζετε χαρτί υγείας στο περιβάλλον, αλλά πετάξτε το σε μια σακούλα σκουπιδιών για να το αφαιρέσετε
– Μην ανάβετε φωτιές: είναι επικίνδυνο και ενοχλεί τα ζώα
Κίνδυνος πυρκαγιάς – τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την κατασκήνωση
– Έχετε σεβασμό για την άγρια ​​ζωή και αποφύγετε να κάνετε θόρυβο

Σεβαστείτε τη Φύση


Γενικά το κάμπινγκ απαγορεύεται σε:– σε φυσικά καταφύγια
– στο Εθνικό Πάρκο της Ελβετίας
– σε ομοσπονδιακές απαγορεύσεις
– σε περιοχές ηρεμίας για την άγρια ​​ζωή
– όπου υπάρχει γενική απαγόρευση εισόδου
Πηγή: Swiss Alpine Club

Το Swiss Alpine Club SAC δημοσίευσε ένα φυλλάδιο με τίτλο «Camping and bivouac in the Swiss Mountains».

Γιατί συχνά απαγορεύεται το ελευθερο κάμπινγκ;

  • Για την προστασία του περιβάλλοντος και των άγριων ζώων
    Να τηρεί την τάξη και τη υσηχία
    Είναι επίσης για την ασφάλειά σας. Η παραμονή σε εξωτερικούς χώρους στη φύση χωρίς προστασία σας εκθέτει σε ορισμένους κινδύνους. Εάν το κάνετε στην Ελβετία, μπορεί να εκπλαγείτε από τους ακόλουθους κινδύνους: Ξαφνικές καταιγίδες, πτώση δέντρων, καταρρακτώδεις βροχές, υπερχειλισμένα ρυάκια, ροές συντριμμιών ή κοπάδια ή μεμονωμένα άγρια ​​ζώα

Στην συνέχεια του άρθρου ,στην επίσημη σελίδα φυσικά και όχι εδώ,υπάρχουν σε πλαίσιο οι διατάξεις κάθε περιοχής.Πηγαίνετε λοιπ’ον στο linkπου βάλαμε στην αρχή του άρθρου και κάντε κλικ για την περιοχή που σας ενδιαφέρει ώστε να ξέρετε τι σας περιμένει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.